Детаљи смрти Џејмса Гандолфинија: Онесвијестио се у хотелском купатилу па преминуо у болници ФОТО

Б92
Детаљи смрти Џејмса Гандолфинија: Онесвијестио се у хотелском купатилу па преминуо у болници ФОТО

Рим - Чланови породице, пријатељи, али и многи глумци јуче су изразили жаљење поводом смрти Џејмса Гандолфинија, који се прославио улогом Тонија Сопрана у серији “Сопранови”, преносе агенције.

Како преносе британски медији, глумац се након шетње по Риму онесвијестио у хотелском купатилу, одакле је амбулантним колима превезен у болницу, гдје је преминуо.

Педесетједногодишњи глумац боравио је у Риму због надолазећег 59. Таормина филмског фестивала, а на путовање је повео и свог сина Мајкла из првог брака. 

Према ријечима Гандолфинијевог асистента, Тома Ричардсона, глумац је провео предиван дан са породицом.

- Када су се вратили у хотел, отишао је у купатило и тамо се нешто догодило. Његова сестра је рекла да је био жив док су га амбулантним колима превозили у болницу - рекао је Ричардсон Гандолфинијевом блиском пријатељу Мајку Саливану, који је то пренио “Дејли мејлу”.

Супруга Џејмса Гандолфинија из првог брака и Мајклова мајка, Марси Вударски, резервисала је авионску карту за Италију чим је чула за трагедију, како би била уз сина.

Менаџери глумца, Марк Армстронг и Ненси Сандерс, потврдили су информацију о његовој смрти која се догодила јуче.

- Срца су нам скрхана и много ће нам недостајати. Његова породица и он су већ годинама били део наше породице и сви смо у жалости - рекли су они.

У саопштењу телевизијске мреже ХБО наводи се да је Гандолфини “дирнуо многе својим хумором и топлином и свима ће недостајати”.

“Сопранови” се опростили од члана породице

Колеге које су имале прилике да сарађују са њим, изразиле су жаљење путем “Твитера”.   

Француско-амерички глумац Жил Марини открио је да је Гандолфини био на “мушком путовању са сином”. 

- Срце ми је сломљено. Мој пријатељ Џејмс Гандолфини је управо умро. Прошле недјеље на матури наше дјеце рекао ми је да је пресрећан што иде са сином у Италију. Била ми је част да упознам тако дивног човјека и одличног оца. Мора да је малом Мајклу сада веома тешко - написао је Марини.

Креатор “Сопранових” Дејвид Чејс назвао је преминулог глумца генијем.

- Свако ко га је гледао, макар и у малој улози, зна да је био геније. Велики дио те генијалности огледао се у његовим тужним очима. Није било увијек лако радити с њим, али био је мој партнер и брат - рекао је Чејс.

Стивен Ширипа, који је у серији играо Бобија Бакалијерија, такође је тешко прихватио вијест.

- Као да су ми рекли да ми је умро брат. Био је дивно људско биће, баш као и глумац. Разговарао сам са многима из “Сопранових” и плакали смо. Људи су се шалили да смо били породица, али ми смо то заиста и били - истакао је Ширипа.

Џо Ганасколи, познат по улози Вита Спатафореа, рекао је да је шокиран Гандолфинијевом смрћу.

- Оставио је дијете за собом, недавно се поново оженио. Његов син је остао без оца, а тако је млад – рекао је он.

Холивуду ће недостајати “нежни џин”

Легендарни Тони Сопрано недостајаће и холивудским личностима, међу којима је и Кристина Еплгејт.

- Много сам тужна због недавне смрти слатког Џејмса Гандолфинија. Моје срце је сломљено због његове породице. У шоку сам - написала је глумица на “Твитеру”.

- Са огромном тугом саопштавамо да је наш клијент Џејмс Гандолфини преминуо данас док је био на одмору у Риму. Наша срца су сломљена, и много ће нам недостајати. Он и његова породица су били дио наше породице дуго година и сви тугујемо - преноси саопштење менаџера Би-Би-Си.

- Био је посебан човјек, велики таленат, али још важније - пријатан и пун љубави, према свима се понашао са једнаким поштовањем, без обзира на титулу или положај - наводе из ХБО и додају да ће га памтити по хумору, топлини и скромности.

Гандолфини је рођен 18. септембра 1961. у Вествуду, у америчкој држави Њу Џерзи.

Иза себе је, осим бројних улога, оставио супругу Дебру Лин, кћерку Лилијану и сина Мајкла.

Подсјетимо, серија “Сопранови” је освојила бројне награде, укључујућу 21 Еми и пет Златних глобуса.

Проглашена је за најбољу серију свих времена.

Као један од најпознатијих производа популарне културе 2000-их, “Сопранови” су постали предмет многих анализа, контроверзи и пародија, а прича о овој породици проширила се и на књиге, видео игре, музичка издања и низ других комерцијалних производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана