Дени Вилнев открио детаље о новом наставку Дине

Г.С.
Дени Вилнев открио детаље о новом наставку Дине

Дени Вилнев је у новом интервјуу за Дедлaјн потврдио да је његова пауза од посла готова те да је спреман за рад на новом наставку Дине, филму Дина: Месија.

Канадски редитељ је рекао да је могао да напусти свијет Дине након што је снимио Дину: Други део, али попут Френка Херберта, на чијим се књигама темеље његови филмови, жели да доврши причу о Полу Атреиду, којег је у играном адаптацији глумио Тимоти Шаламе.

„Мислим да би било сјајно направити нешто потпуно ново, као што је то учинио Херберт у књизи Дина: Месија. Радња се одвија отприлике 12 година након догађаја из другог дела. Путовање на које крећу ликови је овај пут другачије и то је разлог зашто кажем да је ово нови филм с новим околностима, иако је смештен у исти свет као прва два филма,“ рекао је Вилнев. 

Нови филм довршиће причу Пола Атреида, а уз њега, главни ликови које ћемо пратити биће Чани, коју глуми Зендаја, принцеза Ирулан, коју глуми Флоренс Пуг, и Полова сестра Алија Атреидес, коју глуми Ања Тејлор-Џој. Реномирани редитељ открио је да тренутно ради на сценарију за надолазећи филм.

Сценарио за први део Дине писао је уз Џона Спайтса и Ерика Рота, а на сценарију за други филм придружио му се само Спаитс. Тренутно није познато с ким ће сарађивати на новом сценарију. 

Иако је Вилнев прошле године рекао да ће снимање филма Дина: Месија почети крајем 2025. године, у новом интервјуу је рекао да ће снимање највјероватније почети 2026, преноси Б92.

„Ови филмови снимају се јако дуго, зато је најбоље да не говорим наглас када ћемо почети,“ изјавио је редитељ. „Нажалост, не смем да кажем ништа више о томе.“

„ Мислио сам да ћу након Другог дијела узети паузу, да ћу се повући све док се не опоравим.

Међутим, повлачење ми није одговарало, тако да се враћам иза камере брже него што сам мислио. То је све што могу рећи“, додао је.

Како пише Њорлд ов Рил, студио Ворнер Брос. недавно је открио да ће нови филм имати премијеру 18. децембра 2026. године, али због одгоде снимања, премијеру новог филма можемо очекивати најраније 2027.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана