Дајана Лејн као Хилари Клинтон

Taнјуг
Дајана Лејн као Хилари Клинтон

Америчка телевизијска мрежа Ен-би-си саопштила је да ће Дајана Лејн глумити бившу државну секретарку и прву даму Хилари Клинтон у новој мини серији.

Према писању листа "Ју ес викли", четворосатна серија, под насловом "Hillary", почеће да се приказује 2015, прије него што Хилари Клинтон евентуално поднесе своју кандидатуру за наредне предсједничке изборе.


Није познато ко ће све глумити у серији. Улога њеног мужа Била Клинтона још није додјељена, али Ен-би-си већ има неколико потенцијалних имена у виду.

"Желимо да испричамо Хиларин живот као жене, мајке, политичарке и чланице владе, од 1988. до данас. Радња ће почети са њеним боравком у Бијелој кући, за вријеме другог предсједничког мандата Била Кинтона. Услиједиће године које је провела као сенаторка, као предсједничка кандидаткиња и државна секретарка", казао је представник америчке телевизије Боб Гринблат.

Супруга Била Клинтона неће бити само тема ТВ серије.

У Холивуду је у припреми и биографска драма "Rodham" (по дјевојачком имену Хилари Клинтон) која ће обухватити и њене године проведене на студијама, рад у истражној комисији за аферу "Вотергејт" и први сусрет са будућим мужем.
Сценарио предвиђа чак и неколико голишавих сцена.

Засад није познато ко ће је у том филму глумити, али се помињу имена четири глумице - Рис Витерспун, Скарлет Јохансон, Аманде Сејфрид и Џесике Честејн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана