Човјек паук на великом платну

Приредила: Александра Маџар
Човјек паук на великом платну

Лос Анђелес - Један од најомиљенијих суперхероја из стрипа "Спајдермен" поново се враћа у филмове "Дизнијеве" компаније "Марвел", што је обрадовало бројне љубитеље приче о Човјеку пауку.

- Нови "Спајдермен" ће се појавити у сљедећем "Марвеловом" филму, у склопу њиховог познатог кинематографског свијета. Човјек паук највјероватније ће се наћи међу јунацима трећег наставка филмова "Капетан Америка" - "Грађански рат"- саопштили су из компаније "Sony pictures".

Сви они који су вјерно пратили авантуре овог необичног јунака могу очекивати и нови филм о Спајдермену који би у биоскопе требао да стигне 28. јула 2017. године.

"Спајдермен" је оригинална креација "Марвел комикса", али је компанија 1999. продала лиценцу компанији "Sony pictures".

- Пресрећни смо што имамо прилику да, у сарадњи са компанијом "Sony pictures", вратимо ову икону у "Марвелов" свијет, што нам пружа нове прилике за даљи развој популарне франшизе - рекао је извршни директор "Дизнија" Роберт Ајдер у чијем је власништву студио "Марвел".

С обзиром на то да се у саопштењу "Sony picturesа" не спомиње име Ендруа Гарфилда, глумца који је у претходна два филма тумачио лик Питера Паркера, тј. Човјека паука, неки сајтови су пожурили да му пронађу замјену.

Тако филмски сајт "Дигиталспџ", у црвено-плавом одијелу од ластекса види чак неколико потенцијалних глумаца - Доналда Гловера, Мајлса Телера, Џоша Хачерсона, Кита Стенфилда, Дилана О'Брајана, Енсела Елгорта, па чак и једну глумицу, Ему Стоун.

Претходна два филма о Спајдермену, у режији Марка Веба, који су се у биоскопима појавили 2012. и 2014. године, зарадили су близу 1,5 милијарди долара широм свијета, што је доказ да публика и те како воли причу о овом стрип суперхероју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана