Ћерка прослављеног редитеља Алфреда Хицкока преминула у 93. години

Танјуг
Ћерка прослављеног редитеља Алфреда Хицкока преминула у 93. години

ЊУЈОРК - Патрициа Хичкок О''Цонел, једино дијете прослављеног редитеља Алфреда Хичкока и глумица која одиграла незаборавни улогу у очевом филму “Странци у возу” и неговала јсећање на његово дјело деценијама након његове смрти умрла је у 93. години.

Пат Хичкок је умрла у понедјељак природном смрћу, у сну у својој кући у Калифорнији, потврдила је за АП њена ћерка Тит Каруба.

Многима позната као Пат Хичкок, рођена је 1928. године у Лондону од оца Алфреда Хичкока и мајке Алме Ревил Хичкок и велики дио свог живота провела је поред оца током његовог редитељског посла.

Током њеног дјетињства Алфред је режирао класике међу којима су и филмови “39 степеница” и “Сијенка Сумње”, а онда се породица преселила у Калифорнију након потписивања уговора са продуцентом Дејвидом О. Селзником.

Алфред Хичкок је стекао свјетску славу као мајстор суспенса (напетости), а супруга Алма, по професији филмска монтажерка, била је његов вјерни савјетник с којом је анализирао сценарио и редитељски поступак.

“Моја мајка је имала много више удијела у очевим филмовима него што јој је икада признато. Он је зависио од ње у свему, апсолутно у свему”, изјавила је Пат Хичког 1999. године у интервјуу за лондонски Гардиан.

Пат је као тинејџерка глумила у школским представама, појављивала се на позоришној сцени, укључујући и велике бродвејске продукције.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана