Бродвеј спреман за додјелу награда »Тони«

Агенције
Бродвеј спреман за додјелу награда »Тони«

Њујорк - Бродвеј је послије сезоне рекорда и комерцијалних хитова спреман за вечерашњу додјелу најпрестижнијих америчких позоришних признања - награда "Тони".

Добитници "Тонија" Алан Каминг и Кристин Ченовет, која је такође и међу номинованима, водиће вечерашњи шоу у Радио Сити Мјузик Холу.

Награда за најбољи мјузикл претворила се у трку између "Американца у Паризу" са музиком Џорџа и Ајре Гершвина и лезбијске приче "Fun Home".

"Американац у Паризу" има благу предност, ако је вјеровати истраживању спроведеном међу 14 позоришних стручњака.

"У питању је борба између комерцијаног хита (Американац) и миљеника критичара (Fun Home)", оцијенио је Пол Шихан, извршни директор сајта goldderby.com, који је спровео анкету.

Очекује се да ће " The Curious Incident of the Dog in the Night-Time", британска прича о 15-годишњем математичком генију са Аспергеровим синдромом покупити "Тонија" за најбољи комад, а његова млада звијезда Алекс Шарп могао би да порази Бредлија Купера који је номинован за своју ролу у "Човјеку слону" и Била Најиа за "Skylight" (на фотографији).

Добитница Оскара и Емија, Хелен Мирен, готово сигурно ће добити и "Тонија" за улогу краљице ЕлизабетеII у "The Audinece". За "Тонија" су номиноване и Кери Малиган (Skylight) и Елизабет Мос (The Heidi Chronicles).

"Мислим да је право вријеме за њу и да је то заслужила. Изванредно глуми", рекао је Шихан о Хелен Мирен.

За најбољег глумца у мјузиклу стручњаци највише шанси дају Мајклу Серверису за улогу прикривеног хомосексуалног оца у "Fun Home" и балетану Роберту Ферчајлду за "Американца у Паризу".

У категорији најбоља глумица у мјузиклу Ченовет ће покушати да добије другог "Тонија" за улогу холивудске звијезде у "On the Twentieth Century ", а конкуренција су јој Кели О'Хара, која је шести пут номинована, овога пута за улогу у мјузиклу "Краљ и ја", и бродвејска ветеранка Чита Ривера, која би могла да добије трећег "Тонија" за "The Висит".

Рок звијезда Стинг добио је прву номинацију за оригиналну музику за "The Last Shpi" али стручњаци вјерују да веће шансе имају Лиса Крон и Џини Тесори за "Fun Home ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана