Бред Пит навијао са Делијама 1988.године: Глумио са Миленом Дравић, скакао на Маракани, а делфин Јоца му спасио живот!

GS
Foto: Instagram

Занимљивости из живота глумца Бреда Пита који је прикупио сву пажњу у финалу Вимблдона.

Холивудски глумац Бред Пит направио је невиђену пометњу појављивањем на Вимблдону, на мечу Новака Ђоковића и Карлоса Алкараза. Сва пажња је била усмерена на њега, иако су на трибинама седели и филмски Џејмс Бонд и Аријана Гранде, јер Бред, иако у 59, изгледа дупло млађе!

Глумац чију су каријеру обиљежили филмови "Борилачки клуб", "7", "Троја"... студирао је да постане новинар. Био је на крају студија када је риjешио да се окуша "под светлима рефлектора".

У почетку се појављивао у епизодним улогама у телевизијским серијама и филмовима, а прву главну улогу добио је 1988. године у филму "Тамна страна Сунца" редитеља Божидара Николића, у којем је играо младог Американца одведеног од стране породице на Јадран да пронађе лек за очајно стање коже.

Филм је снимљен у Југославији у лето 1988. и Пит је био плаћен 1.523 долара недјељно за седам недеља.

Глумца је редитељ изабрао међу 400 кандидата на кастингу у америчкој компанији "Метро Голдвин Мајер". Непокретну мајку Бреда Пита у филму је тумачила Милена Дравић, а Горица Поповић је била њихова кућна помоћница.

Редитељ Божидар Николић и Пит остали су у контакту и након завршетка снимања, а Николић је касније говорио о Бредовом почетку, каријери, али и посетама Београду током деведесетих година. Редитељ је водио глумца и на фудбалске утакмице "Црвене Звезде".

"Били смо на утакмици, не сећам се тачно с ким је Звезда играла. Бред се одушевио када је видео 100.000 људи на стадиону и из свег гласа је навијао за Звезду", рекао је редитељ Божа Николић.

За Југославију Пита вежу и пријатељства са многим глумцима, о чему је недавно за ТВ екран говорио и Милош Тимотијевић, који је играо у филму његове тадашње супруге Анђелине Џоли "У земљи крви и меда".

"Срели смо се на некој журки поводом премијере у Њујорку. Причали смо о Боти и делфину Јоци. Веома се растужио када сам му рекао да га је неко отровао, а онда ми је испричао да му је Јоца спасао живот тада у Боки на снимању филма.Док је ронио, ударио га је у главу, па је брзо изронио, а онда је Бред схватио да је поред њих прошла ајкула и да је делфин само хтео да га спасе. Стекао сам утисак да је човек на месту, зато је и велика звезда", испричао је Тимотијевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана