Брчко: Почела десета ревија руског филма

Срна
Брчко: Почела десета ревија руског филма

БРЧКО - У Брчком је вечерас почела 10. Ревија руског филма коју је отворио филм “Лука Кримски” о руском теологу, хирургу, духовнику и књижевнику, архиепископу Луки Симферопољском.

Сутра навече на програму је филм “Калашњиков”, а у сриједу, 6. октобра, филм “Чернобиљ”.

У четвртак, 7. октобра, биће приказано остварење “Ржев”, док су петак и субота, 8. и 9. октобар, резервисани за филмове “Братство” и “Т-34”.

Све пројекције су у Дому културе са почетком у 19.00 часова, а улаз је бесплатан.

Координатор Светосавске омладинске заједнице /СОЗ/ у Брчком Кристијан Ђокић рекао је новинарима да ревија прошле године није одржана због пандемије вируса корона, те да је и ову, као и све претходне, СОЗ организовао у сарадњи са Амбасадом Руске Федерације у БиХ.

“Истакао бих филм жЛука Кримскиж који говори о човјеку који је објединио вјеру и медицину. Он је био свештеник хирург који је читао молитве прије операције, исцртавао је крст на тијелу пацијента, па тек онда га оперисао. Свједочанства говоре да су многи прогледали, проходали и излијечени од различитих болести. Међутим, доста тих ствари је тадашњи режим заташкавао”, навео је Ђокић.

Члан Управног одбора СОЗ-а у Брчком Милана Ђојић истакла је да је циљ организовања ревије промоција руске кинематографије и културе, те додала да на овогодишњој доминира ратна тематика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана