Братунац: Приказан руски филм “Питер ФМ”

Срна
Братунац: Приказан руски филм “Питер ФМ”

БРАТУНАЦ - Треће вечери ревије “Дани руског филма” у Братунцу приказан је филм “Питер ФМ”, режисера Оксане Бичкове.

Због епидемиолошких мјера, само 50 гледалаца и вечерас је присуствовало филмској пројекцији иако је интересовање било знатно веће.

Директор братуначког Дома културе Радован Петковић рекао је да ће, због мјера заштите од вируса корона “Дани руског филма” трајати четири дана, умјесто ранијих седам дана, и да ће изостати неки пратећи садржаји, који су претходних година организовани у оквиру ове манифестације.

Сутра ће бити приказан филма “Статус слободан”, редитеља Павела Руминова, чиме ће бити завршена пета манифестација “Дани руског филма” у Братунцу која је, иако у измијењеној форми и краћем трајању него претходних година, привукла велику пажњу братуначке публике.

Давор Миловановић је вечерас присуствовао пројекцији филма и за Срну је рекао да је ова манифестација наговјештај културног буђења након скоро годину дана прекида културних активности због пандемије вируса корона.

“Надам се да ће ускоро почети да се организују и други културни садржаји и програми и да ће бити прекинут једногодишњи мук и монотонија у овој области”, истакао је Миловановић.

Организатор ове манифестације је Дом културе Братунац у сарадњи са Амбасадом Русије у БиХ.

Улазнице за све пројекције су бесплатне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана