Богдан Диклић овогодишњи лауреат “Златне антене”

Срна
Богдан Диклић овогодишњи лауреат “Златне антене”

БЕОГРАД - Глумац Богдан Диклић овогодишњи је добитник награде “Златна антена” за свеукупан допринос телевизијској продукцији у Србији и региону, саопштила је данас дирекција Фестивала драма и серија ФЕДИС.

Диклић је током богате каријере одиграо више од 40 улога у домаћим ТВ серијама, а шира публика посебно памти легендарне роле Боце Чомбета у серији “Грлом у јагоде”, Ернеста у “Балкан експесу”, Светислава Бату Анђелића у “Отвореним вратима”, Генерала Палигорића у “Чизмашима”, Обрада Савковића у “Сенкама над Балканом”, као и актуелну улогу Лазара Мараша у “Јужном ветру”.

Признање “Златна антена” за свеукупан допринос до сада су добили и Синиша Павић, Бата Живојиновић, Милан Лане Гутовић, Гордан Михић, Мики Манојловић, Здравко Шотра, Сека Саблић, Мира Бањац, а 2020. године отишла је у руке Светлане Цеце Бојковић.

Међународни Фестивал драма и серија ФЕДИС почиње сутра, када ће се у Галерији општине Врачар обиљежити 40 година од премијерног приказивања ТВ серије “Врућ ветар” у режији Александра орђевића, а по сценарију Синише и Љиљане Павић.

Како најављује дирекција фестивала, у омажу чувеној серији биће рекоструисане неке сцене са глумцима који су тада тумачили неке од улога, а биће осврта и на значај овог остварења и присећања детаља са снимања и тог времена у цијелини.

На омажу “Врућем ветру” учествују актери легендарне серије Весна Чипчић, Бранко Цвејић, Даница Ристовски, Нађа Родић, Нада Блам, Јелица Сретеновић, и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана