Бодрожа: Кратки филм “Дунав је моје море” са Дарком Перићем развијамо у дужу форму

Танјуг
Дарко Перић
Бодрожа: Кратки филм “Дунав је моје море” са Дарком Перићем развијамо у дужу форму

БЕОГРАД - Редитељ Лазар Бодрожа који је говорио о свом кратком филму “Дунав је моје море”, који је на програму Дунав филм феста у Смедереву.

Бодрожа је рекао да је идејни покретач филма био његов продуцент Владимир Аџић, који је окупио екипу, у којој је и Дарко Перић, наш глумац из Шпаније, познат по серији “Ла Каса де Папел”.

“Он је родом из Кладова. Кад смо се упознали пре шест-седам година на фестивалу поред Барселоне, он је мени пришао и рекао: 'Ја сам Дарко из Кладова'. Мени је било занимљиво, али ми није било најјасније где је то Кладово тачно. Нисам знао да га лоцирам на мапи”, навео је Бодрожа.

Према његовим речима, тек кад су људи кренули да прилазе да се сликају са Перићем схватио је да је велика звезда у Шпанији, а потом су дуго планирали да раде нешто заједно.

Бодрожа је рекао да је “Дунав је моје море” наменски филм о региону око Кладова везаном за Дунав, и то јесте “кратки промотивни филм, али превазилази форму због своје искрености, пре свега”. 

“Дарко је донео искрену причу о свом одрастању и односу према месту. Колико год је светски човек и авантуриста увек има нешто што те веже за место дакле си потекао”, оцијенио је редитељ.

Бодрожа је додао да се у филму “стварно провлачи свашта, од самог Дунава, преко момената одрастања, до влашке магије”, а “Дунав је моје море” је иницијална каписла за нешто што даље разрађују, “што би требала да буде нека дужа форма на тему паганске заоставштине наших простора”. 

“Још расправљамо око форме, шта то треба да буде. Дарко је из света серија, тако да њему серијал звучи примамљивије. Мени наравно звучи филм, па ћемо видети”, рекао је редитељ.

Бодрожа је открио да већ дуже припрема научнофантастични филм о људима који живе изоловано у једној свемирској колонији “и социјализују се преко ВР-а”. 

“Њих има четворо. У неком моменту појављује се пети карактер и ствар постаје компликована”, открио је Бодрожа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана