Бјелогрлић ради филм о афери “Делон - Марковић”

Агенције
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Прослављени редитељ Драган Бјелогрлић, у сарадњи са реномираним француским продуцентом и редитељем Лаџом Лијем, већ неколико мјесеци ради на сценарију и припремама за филм који истражује живот недавно преминулог глумца Алена Делона и његов однос са Стевицом Марковићем, његовим дугогодишњим тјелохранитељем и пријатељем.

Бјелогрлић припрема пројекат који је до сада држао у тајности, али је изненадна смрт Делона убрзала потписивање уговора и почетак рада на овом филмском пројекту.

Мистериозна смрт Делоновог тјелохранитеља изазвала је велику аферу, познату као афера “Марковић - Делон”, која је мјесецима потресала Француску.

Истрага, коју су помно пратили сви француски медији, обухватила је све, од корзиканске мафије, преко џет сета, до врхунских политичких кругова.

Случај никада није ријешен. 

Према информацијама “Блица”, Бјелогрлић планира да открије до сада непознате детаље афере која је узбуркала француску јавност седамдесетих година.

Снимање се очекује крајем наредне године, на локацијама у Београду и Паризу, а у тиму ће бити и француски и српски умјетници. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана