Бјелац:Црна свадба радикалан помак у домаћој ТВ продукцији

танјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала „Тањуг Рефлектор“ био је глумац Предраг Бјелац, који је говорио о својој улози свештеника у „Црној свадби“, актуелној психолошкој трилер-серији са елементима влашке магије, која по његовом мишљењу представља радикалан помак у домаћој телевизијској продукцији.

Бјелац је рекао да је његов отац Иларион „један врло другачији свештеник“, „опасан и непредвидив“, „кардинал Ришеље међу свештеницима“.

„Нема га много у серији, али очекујемо да ћемо снимати наставак“, казао је Бјелац.

Серија у 10 наставака „Црна свадба“ сценаристе Страхиње Маџаревића и редитеља Немање Шипранића, где играју Уликс Фехмиу, Јелена Ђокић, Никола Којо, Славко Штимац и други, према ријечима Бјелца жанровски је „доста компликована и нема предуслов да се допадне свакоме“.

„Мислим да је изузетна... да је радикалан помак у сваком смислу. Другачија је од свих могућих које су се до сада код нас радиле, почев од техничких детаља - савршеног звука, фантастичне музике, бравурозне камере, минуциозне режије до стварно, искрено, генијалних глумаца“, оцијенио је Бјелац.

Према његовим ријечима, у „Црној свадби“ су „неки глумци направили стварно улоге живота“.

Упитан како гледа на тренутну велику телевизијску продукцију у Србији, Бјелац је примјетио да се „парадоксално да се код нас снима више серија него у Чешкој, која је далеко развијеније и јаче тржиште“.

„Мислим да је разноликост серија врло важна, да као гледаоци можемо да пронађемо шта желимо. Занимљиво је и социолшки да посматрам ко шта гледа, јер и неке велике серије које имају 1.500.000 гледалаца на РТС-у су врло ограничене по питању ко их гледа. Има и које се раде на брзину, да би се радиле, али ја сам пресрећан - само да се тако настави“, закључио је глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана