Бити Тони Сопрано – живот иза кулиса

Aгенције
Бити Тони Сопрано – живот иза кулиса

Прича објављена у магазину GQ под називом „Ноћ када је Тони Сопрано нестао" прати снимање серије „Сопранови" једне специфичне ноћи у јануару 2002. године.

Написан прије смрти Џејмса Гандолфинија 20. јуна, чланак који је написао Брет Мартин преузет је из његове књиге „Тешки људи: Иза сцена креативне револуције од Сопраноса и Жице до Људи са Менхетна".

Иако прича углавном прати креатора „Сопранових", Дејвида Чејса, она пружа и увид у то како је Гандолфини реаговао на славу серије и у бројна мистериозна нестајања, изливе насиља на снимању и проблеме са алкохолом и дрогом.

Гандолфинијеви проблеми са дрогом и алкохолом и његови изливи бијеса на снимању:

У папирима за развод поднетим крајем 2002. године, Гандолфинијева супруга описала је ескалацију проблема са дрогом и алкохолом као и свађе током којих се глумац ударао у лице из фрустрације.

Ово је, за све који су присуствовали његовом бијесу усмјереном ка самом себи услијед проблема са памћењем текста испред камере, био сасвим могућ сценарио.

Гандолфинијеви проблеми са славом:

Гандолфинију је због његовог физичког изгледа било скоро немогуће да се сакрије или утопи у маси. Постао је препознатљива фигура и још препознатљивије лице. Врло брзо слава је почела да узима свој данак, стоји у чланку.

До зиме 2002. године Гандолфинијево одбијање да ради постало је скоро свакодневица. Тврдио је да је болестан, одбијао је да напусти свој стан или се једноставно није појављивао.

Слиједећег дана би услиједила кривица због свих проблема које је направио екипи, због чега би куповао скупе поклоне за све.

Свима је било јасно да је у питању било плаћање цијене са којом слава долази, замјена за сву напетост коју је уносио на снимање – Гандолфини им је понудио живот Тонија Сопрана уживо.

Нестанак:

Гандолфини се није појавио на аеродрому округа Вестчестер на снимању посљедњег појављивања лика Фурија Ђунта.

„Продукцијски тим већ је завршио све што је могао, све сцене без главног лика биле су снимљене. Сви су били нервозни данима, а многи су почели да слуте најгоре – притисак, супстанце и емотивни тобоган гурнули су га преко ивице.

Онда је четвртог дана зазвонио главни телефон. Био је то Гандолфини. Звао је из салона за љепоту у Бруклину. На изненађење власника, глумац је сасвим случајно ушао у његов салон са улице и затражио телефон.

Позвао је једини број ког је могао да се сјети и од асистента продукције који се јавио је тражио некога ко може да пошаље ауто по њега и одвезе га кући.

У причи не стоји гдје је Гандолфини био, нити шта је радио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана