Биковић: „Изазов“ је померио границе

Танјуг
Биковић: „Изазов“ је померио границе

МОСКВА - Српски глумац Милош Биковић изјавио је да је руски филм "Изазов", који је редитељ Клим Шипенка снимао у свемиру, историјски, велики подвиг и да је помjерио границе.

Послије свјетске премијере у московском биоскопу "Октобар", гдје је "Изазов" заслужио 15-минутни аплауз гледчаца, Биковић је рекао Танјугу да се филм допао људима и да је и сам постао свјестан да "први пут у историји присусвујемо овако нечему".

Биковић је оциенио да је "Изазов", који је Шипенко са главном глумицом Јулијом Пересилд снимао на Међународној свемирској станици, уз помоћ неколико космонаута, "филм на граници са научном фантастиком".

-Како је снимљен је још фантастичније од тога што смо имали прилику да видимо. Још је неверовантије, померило је границе. До јуче смо могли да кажемо да ово није могуће. Данас смо померили границе - оцијенио је Биковић.

Према његовим ријечима, када се гледају сцене са знањем да је "стварно снимљен у космосу, то сазнање вам даје посебан осећај".

-Ја сам се најежио - додао је српски глумац, који игра главну мушку улогу у "Изазову".

Биковић је рекао да види "Изазов" дефинитивно у уџбенцима, биоскопима и, нада се, "срцу публике".

Упитан шта је сљедеће након филма у свемиру, Биковић је рекао да су данас "помињали филм на Месецу или у отвореном свемиру".

-Када одете у неке висине ваља да онда идете у дубину - додао је Биковић.

Руска драма о хитној хируршкој интервенцији на једном астронауту на Међународној свемирској станици имаће српску премијеру 19. априла у београдској Синеплекс Галерији.

Након београдске премијере филм “Изазов” ће бити од 20. априла у редовној биоскопској дистрибуцији широм Србије и региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана