Бен Афлек и Мет Дејмон и филму "Air" од сутра у биоскопима ВИДЕО

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

Бен Афлек и Мет Дејмон поново су се удружили снаге, а познати пар игра главне улогу у филму "Air" који на репертоаре биоскопа стиже сутра 6. априла.

Филм је заснован на истинитој причи, а радња нас враћа у раздобље осамдесетих година прошлог вијека.

Мет Дејмон тумачи лик Сонија Вакара, Бен Афлек је у улози суоснивача Најка, легендарног Фила Најта, Џејсон Бејтман је у улози Роба Страсера – његовог директора маркетинга, док је Вајола Дејвис у улози бескомпромисне мајке која зна вриједност неизмјерног талента свог сина и кошаркашког феномена који ће постати највећа спортска легенда свих времена - Мајкла Џордана.

Филм је зарадио готово савршен рејтинг на Ротен Томатос-у са 99% позитивних критика, што указује на изванредан квалитет филма.

Амбициозан, револтиран и страствен шеф Најка описан је својом познатом реченицом: "Памтиће вас по правилима која сте прекршили". Водећи се овом мишљу, Најт се одлучује на ризике да би својој тада непознатој компанији Најк донио славу и стао уз бок највећих и знатно успјешнијих конкурентских фирми Адидаса и Конверса.

У пробијању у друштво славних робних марки једна од кључних фигура постаје управо Сони Вакаро, а који је добио наизглед једноставан, а у пракси готово неизводљив задатак: потписати уговор са звијездом НБА која ће Најк учинити престижним спортским брендом.

На путу до његовог потписа Вакаро мора да се носи са арогантним Џордановим адвокатом Дејвидом Фалком (у чијој улози бриљира Крис Месина) и играчевом мајком Делорис Џордан, коју оличава Вајола Дејвис.

Филм се између осталог бави и успостављањем нових маркетиншких правила која су наступила након склапања уговора између Џордана и Најка. Наиме, управо је он био преломна тачка у начину на који су играчи договарали маркетиншке сарадње с брендовима, а на самом крају филма сазнајемо и да је Вакаро касније постао кључна фигура заслужна за уносне маркетиншке послове које су годинама добијали спортисти с престижних универзитета.

Снимити филм о преговорима између мајке кошаркаша и маркетиншког агента, тако да гледаоце држи приковане за екран и буди емоције, заиста није нимало лак задатак. Екипа филма је међутим надмашила сва очекивања па су га критичари већ сада оцијенили најбољим спортским филмом свих времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана