Баз Лурман представља мини - серију по филму “Аустралија”

Д. П.
Баз Лурман представља мини - серију по филму “Аустралија”

СИДНЕЈ - Режисер Баз Лурман ће премијерно приказати продужену верзију филма “Аустралија” из 2008. године, као телевизијску серију од шест сезона на Сиднејском филмском фестивалу.

Мини серија названа “Далеко доље” је проширење амбициозне ратне драме коју је Бар Лурман режирао, са Никол Кидман, Хјуом Џекменом, Дејвидом Галпилилом, Брендоном Волтерсон и Брајаном Брауном.

Филм траје 165 минута и прошао је лоше и на биоскопским благајнама и код критичара, али то није спријечило Лурмана да искористи оригиналне материјале за серију.

-Инспирисало ме је то што је епизодно приповједање поново оживљено захваљујући свијету стриминга. Част ми је што ће свјетска премијера серије бити у Аустралији, мјесту које је инспирисало мој рад и мој читав живот - рекао је Лурман.

Серија ће након тога бити емитована на стриминг  сервису “Хулу” у САД, “Стар+” у Латинској Америци и на сервису “Дизни +” у свим осталим земљама од 26. новембра.

На самом фестивалу у Сиднеју појавиће се и Никол Кидман, која ће разговарати са Пером Саријем о својој продуцентској кући “Блосом Филмс”, која стоји иза серија “Велике, мале лажи” и “Девет перфектних странаца”. У филму “Аустралија”, Кидман глуми енглеску аристократкињу која насљеђује огроман ранч у области Аутбек и заљубљује се у локалног гонича говеда (Џекмен).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана