Бањалучка премијера филма Петра Ристовског „Било једном у Србији“: Прича која инспирише публику

Б.П.
Бањалучка премијера филма Петра Ристовског „Било једном у Србији“: Прича која инспирише публику

БАЊАЛУКА - Свечана премијера новог филма режисера Петра Ристовског „Било једном у Србији“, одржана је током викенда у бањалучком биоскопу „Синеплекс Палас“.

Премијери су присуствовали главни глумци Слобода Мићаловић Ћетковић, Виктор Савић и Теодора Ристовски, као и режисер филма Петар Ристовски, који су се поклонили бањалучкој публици уз громогласне овације препуне сале, а Ристовски није крио задовољство пријемом.

- Ево мене поново у Бањалуци након 14 година. Последњи пут сам био овде када сам снимао „Свети Георгије убива аждаху“. Овај пут трудили смо се да направимо један ведар и топао филм за који је мени био циљ да публика када изађе из сале осети се инспирисано - рекао је Ристовски, додајући да је желио да пронађе баланс у љубавној причи, да не подсјећа на клише и класични љубавни троугао.

- То је историјски филм у којем је требало вратити све век уназад, то је био и продукциони и редитељски изазов - изјавио је Ристовски.

Глумица Слобода Мићаловић појаснила је да је за њу лично ово неки мали искорак и могућност да се поигра са својим ликом.

- До сада сам играла чврсте драмске приче, ово је нешто другачије. Ово је освежење да радим са младим редитељем - рекла је Мићаловић Ћетковићева.

Главни глумац Виктор Савић рекао је да, уколико се говори о изазовима, свакако је највећи онај да ти људи, као глумцу, вјерују.

- Увек ми је био већи изазов да играм те трпне ликове који носе радњу, а што се тиче овога, други изазов је био пауза због вируса корона након тога био ми је изазов и да се вратим увежбаном карактеру - рекао је Савић.

Филм „Било једном у Србији“ на редовном репертоару у бањалучким кинима налази се од 10. марта, а прича филма прати судбину два младића и двије дјевојке из Лесковца - Цоне (Виктор Савић) и Дине (Немања Оливерић) - и Зорка (Теодора Ристовски) и Ружица (Слобода-Боба Мићаловић) у периоду након Првог свјетског рата Из великог свијета два младића се враћају у Лесковац, али свако иде ономе чему тежи - Дине у свој сада већ непостојећи биоскоп, а Цоне вјереници Зорки, која послије пет година чекања свог драгог, невољно даје пристанак да је отац уда за ратног лиферанта Аћима Прокића.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана