Анимирани филм “Невјероватни Морис” од данас на репертоару “Синеплекса Палас”

Приредила: Илијана Божић
Анимирани филм “Невјероватни Морис” од данас на репертоару “Синеплекса Палас”

БАЊАЛУКА - Анимирана авантура “Невјероватни Морис”, рађена по роману Терија Прачета доноси причу о згодама и незгодама овог несташног мачка, а од данас је на репертоару “Синеплекса Палас” у Бањалуци.

Остварење је настало у режији Тобија Генкела и Флоријана Вестермена. За лијеп почетак године “Тарамаунт филм” је приредио ову сјајну анимирану авантуру, која је синхронизована на српски језик, а режију синхронизације радила је Душица Новаковић.

“Невјероватни Морис” настао је према мотивима књиге за дјецу “Невероватни Морис и његови школовани глодари” Терија Прачета. Ова књига објављена је 2001. године, а на српском језику 2016, у издавачкој кући “Лагуна”. У питању је 28. роман из серијала о Дисксвијету, али први који је написан за дјецу. 

Заплет се заснива на реинтерпретацији њемачке бајке “Чаробна фрула” и дат је у облику пародије жанровских конвенција бајке. Прачет је за роман освојио “Карнеги медаљу” од британских библиотекара за најбољу дјечију књигу објављену у Уједињеном Краљевству.

Анимирани филм приказује пацове који раде шта пожеле, плешу по столовима, краду пите кувару испред носа и ходају по корпи за хљеб. Како би овај проблем био ријешен потребно је да град има доброг фрулаша. Тада на сцену ступа Морис, улични мачак, који припрема савршену превару за зараду новца. Сви су чули за приче о фрулашу и граду пуном глодара, а Морис је пронашао свог личног фрулаша и пацове који преносе кугу, да би преварио лаковјерне грађане да му дају много новца. Све иде по плану док не стигну у удаљено село Палачинковачка бања гдје упознају Малисију, дјевојку опсједнуту књигама, која тражи њихову помоћ да разријеши мистерију свог града.

Главне улоге тумаче Хју Лори, Емилија Кларк и Дејвид Тјулис, а гласове у синхронизованој верзији позајмили су Милош Ђорђевић, Ања Мит, Вукашин Јовановић, Душица Новаковић, Бранислав Платиша, Александар Глигорић, Татјана Димитријевић, Милан Антонић и Драган Вујић Вујке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана