Анимирани филм "Елементи" стиже у биоскопе: Супротности се привлаче

Миланка Митрић/агенције
Анимирани филм "Елементи" стиже у биоскопе: Супротности се привлаче

БАЊАЛУКА - Земља, вода, ватра и ваздух, четири елемента која кроје свијет, у занимљивом универзуму оживљена су анимацијом у новом "Дизнијевом" филму названом "Елементи".

Овај филм од четвртка стиже у биоскопе широм свијета, као и у бањалучки "Синеплекс Палас" и бројне културне центре у држави.

Прича филма "Елементи" смјештена је у свијет у којем живе и коегзистирају основна четири елемента: ватра, земља, вода и ваздух и гдје не могу да се мијешају, али на крају ипак њихове супротности их привуку једне другима.

- Ваздух често има главу у облацима, док земља зна бити одвише плодна! Вода увијек свуда продре. А ватра? Она се лако ужари. Али сви они живе по једном правилу - елементи се не мијешају. Упркос њиховим очигледним и суштинским разликама елементи ће ипак схватити да су много сличнији него што су мислили и да је оно што се налази изнутра пуно важније од онога што је извана - стоји у опису радње филма.

Ово анимирано остварење режирао је Питер Сон, према сценарију Џона Хоберга, Кет Ликел и Бренде Хшуе.

Критике се крећу од изузетно позитивних, похвалних, до лоших, у којима критичари наводе да је ријеч о једном од најгорих "Дизнијевих" остварења.

- Ово је нови поглед на сличну филмску причу и форму, оживљен напредном технологијом и направљен на прави умјетнички начин. Филм је препун комплексних дијелова - забиљежио је критичар Бен Крол.

Критичар Дирк Либи навео је да то што људи изнова и изнова бивају заљубљени у анимиране филмове није никаква новост.

- То се дешава стално. Међутим, никада нисам видио да један велики студио као што је "Пиксар" направи чисто романтичан филм, који може свакога да расплаче - наводи Либи.

Критичар Џордан Минцер истиче да би филм можда био и бољи да су се усудили да више ризикују с радњом.

- Можда би на тај начин задовољили мање публике, а за овакав пројекат је потребно да буде профитабилан, али требало је да ризикују. Елементи се у филму савршено уклапају, толико да је креативност помало загушена, те публика можда буде и разочарана - наводи он.

Филм је премијерно приказан 27. маја на Филмском фестивалу у Кану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана