Анима филм "Господар прстенова: Рат Рохирима" стиже 2024. године.

Б.П.
Foto: The lord of the rings

Лос Анђелес- Анима филм „Господар прстенова: Рат Рохирима“, који заједно раде два студија "New Line Cinema"и "Warner Bros Animation", биће објављен 12. априла 2024.

Радња се одвија отприлике два вијека прије догађаја из Толкинових књига „Хобит“ и „Господар прстенова“, а филм ће пратити подвиге Хелма Хамерхенда, краља Рохана и стварање Хелмовог понора, упоришта приказаног у „филму  Питера Џексона "Господар Прстенова: Двије куле.”

Мајстор анимације Кени Кањијама режира филм у тандему са продуцентом Џозефом Чоуом преко свог аниме студија "Сола", који је почео рад на филму 2021. Као што се може видјети  у првом погледу на концептуалну умјетност из филма, „Рат Рохирима“ такође црпи велики дио свог креативног ДНК из Џексонових шест филмова смјештених у Средњу земљу.

Филипа Бојенс, која је била дио тима сценариста награђеног Оскаром за трилогије „Господар прстенова“ и „Хобит“, извршна је продуцентица филма а њена кћерка Фиби Гитинс и сценариста Арти Папагеоргиоу, пише сценарио на основу идеја Џефрија Адиса и Вила Метјуза. Креативни тим укључује Ричарда Тејлора (који је освојио Оскара за шминку и визуелне ефекте за „Господар прстенова“), Алана Лија (који је освојио Оскара за умјетничку режију за „ЛОТР“) и Толкиновог илустратора Џона Хауа.

-Задивљен сам креативним талентима који су се окупили да оживе ову епску причу која удара право у срце, од мајсторства Кенџија Камијаме до заиста звјездане глумачке екипе“-рекла је Бојенс.

Анима филм „Рат Рохирима“ потпуно је одвојен од "Амазонове" серије о Средњој земљи „Господар прстенова: Прстенови моćи“, која је смјештена миленијумима прије догађаја из Џексонових филмова. .

-Филмови ’Господар прстенова’ подигли су Толкиново ремек-дјело на нове биоскопске висине и инспирисали једну генерацију. Част је бити у могуćности да поново посјетите Средњу земљу са многим истим креативним визионарима и талентованим Кенџијем Камијамом на челу. Ово ће бити епски приказ за разлику од било чега што је публика икада видела- рекао је Тоби Емерих предсједник "Варнер Броса" студија.

Аниме „Господар прстенова“ долази у тренутку када је студио "Варнер" у спору са Саул Заентз Цо., дугогодишњим власником „ЛОТР“ филмских и ТВ права, око тога да ли је Варнер урадио довољно за развој франшизе да задржи своја права на игране и анимиране филмове. Последњи Толкиенов филм  „Хобит: Битка пет војски“ из 2014, зарадио је 940 милиона долара широм свијета, док је свих шест филмова зарадило преко 5,8 милијарди долара. „Господар прстенова: Повратак краља“ освојио је  и 11 Оскара, укључујуćи најбољу слику, чиме је изједначио рекорд за један филм, који је држао чувени "Титаник".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана