Америчка глумица Џилијан Андерсон: Нисам жељела да поново будем Скали

Агенције
Америчка глумица Џилијан Андерсон: Нисам жељела да поново будем Скали

Лондон - Америчка глумица Џилијан Андерсон није била одушевљена када су јој понудили да репризира своју чувену улогу у наставку култне серије 1990-их "Досије Икс".

Наиме, након година током којих је покушавала да побјегне од агента Дејне Скали, свјесно бирајући што разноврсније роле у независним продукцијама, Андерсон није била спремна да поново урони у научно-фантастични свијет свог фиктивног алтер ега. 

- У почетку сам била јако неодлучна. То је стара инкарнација, имали смо обичај да снимимо и по 24 епизоде годишње, а ја то више не могу. Ствар је постала реалност када су продуценти пристали на мањи број епизода - објаснила је глумица у интервјуу једном лондонском магазину.

Андерсон се труди да што више ради: серија с којом се прославила, "Досије Икс", ускоро се враћа на мале екране, прије тога је у Индији снимила филм "Тхе Вицероџ'с Хоусе" у којем игра грофицу Едвину Маунтбатен, љубавницу првог индијског премијера Џавахарлала Нехруа. Идуће седмице лети у Белфаст, гдје ће почети рад на трећем наставку хит серије "Пад" (The Fall), па одмах потом у Њујорк да би у британској продукцији представе "Трамвај звани жеља" играла Бланш Дибоа, улогу с којом је прошле године на Вест Енду подједнако одушевила и критику и публику. 

Ту је и књига о еманципацији жена, "ЊЕ", коју пише са активисткињом Џенифер Надел - "чињеница је да постоји превише надметања, осуђивања и негативности када би требало да помажемо једна другој", као и нова Би-Би-Сијева серија "Рат и мир" по чувеној књизи Лава Толстоја у којој игра мању улогу. 

- Стално радим јер ако станем, упадам у невоље - објаснила је Андерсон свој брзи темпо живота, додавши да је тешко поднијела недавну смрт свог млађег брата Арона. 

- Можда бјежим и од нечег што ме прогања још од дјетињства, или због тога што имам 47 година и што знам колико је тешко добити посао када се приближавате 50-им, па стога непрестано радим из страха да га не изгубим - навела је глумица. 

На питање како гледа на своје године, Андерсон је рекла да је научила да их прихвати, иако је било и тренутака када је била депримирана.

Упитана шта мисли о естетској хирургији, она је рекла да још увијек није "петљала" с тим.

- Али, да ли ми споримо сам хируршки захват или чињеницу да он дјелује вјештачки? - упитала је Андерсон, додавши да ће свакако једног дана љекари пронаћи процедуру која ће дјеловати сасвим природно, те самим тим постати прихватљивија. 

На опаску да данас дјелује задовољније него раније, глумица је рекла да "нема осјећај да јој нешто недостаје у животу", мада већ дуже вријеме нема партнера.

- Не виђам се ни са ким. Заправо је ствар у томе што имам троје дјеце. То је велики изазов. И дугу листу захтјева око којих, по мени, нема компромиса - закључила је Андерсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана