Амазон спискао 465 милиона долара на сезону серије "Господар Прстенова"

Б.П.
Амазон спискао 465 милиона долара на сезону серије "Господар Прстенова"

ЊУЈОРК-Прва сезона телевизијска серије "Господар прстенова: Прстенови моћи", коштала је студио "Амазон" укупно 465 милиона долара или отприлике 58 милиона долара по епизоди.

Према магазину "Вариети", прва сезона од осам епизода "The Rings of Power ", коштаће Prime Video огромних 465 милиона долара, што укључује почетне трошкове за покретање серије која ће вјероватно бити распоређена у више сезона. Прошле године смо сазнали да ће екипа 2. сезона серије "Господар Прстенова" напустити Нови Зеланд , гдје је Питер Џексон снимио све филмове "Господар прстенова" и "Хобит", преселивши своју продукцију у Велику Британију. Са друге стране главни конкурент у борби за наклоност фанова епске фантастике преднаставак "Игре пријестола" у продукцији канала HBO "House of the Dragon ", коштао је далеко мање са 20 милиона долара уложено у сваку епизоду.

Такође поређења ради, буџет филма "Spider Man: No Way Home ", најкомерцијалнијег филма у 2021., износио је 200 милиона долара. "Prime Video " је потрошио двоструко више на прву сезону "Прстенова", што значи да је у суштини третирају као филм са великим буџетом, распоређен у осам епизода.

То би могла бити добра вијест за обожаватеље "Господара прстенова", који ће моћи видјети шоу са стварном продукцијском вриједношћу, али у свјетлу извјештаја ове седмице да је "Нетфликс" преко ноћи изгубио 58 милијарди долара , морате се запитати како његов конкурент за стриминг, "Амазон", може остварити овакав буџет, поготово јер се не може очекивати ​​да ће "Господар Прстенова" донијети биоскопски приход какав има "Спајдермен 3", у износу од скоро 2 милијарде долара.

Ипак, када се зна да Џеф Безос, оснивач и извршни предсједник "Амазона", , наводно има своју властиту мега-јахту вриједну 500 милиона долара, можда је јасно да трошак за једну сезону од 465 милиона долара за њега и није велик проблем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана