Александра Јанковић: Прва главна улога у серији Азбука нашег живота

Tанјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Гошћа нове епизоде видео серијала „Тањуг Рефлектор“ била је глумица Александра Јанковић, која је говорила о предстојећој серији „Азбука нашег живота“, у којој игра своју први главну улогу, осталим серијама које прати, као и о будућности позоришта.

Јанковић је истакла да јој је у предстојећој серији „Азбука нашег живота“, која се ради по дјелима Мирјане Бобић Мојсиловић, највећи изазов био да прође кроз причу кроз коју је „сама прошла и у сопственом животу“, а и да јој је то „прва главна улога у некој тв серији“.

Наводећи да има 50 година и да „никад није касно за нова сазнања“, Јанковић је рекла да је током рада на серији редитељке Јелен Бајић Јочић спознала „искуство главне улоге, шта она све подразумева...шта је то заправо''„.

„''Азбука'' је моје велико глумачко искуство. Срећом све се портрефило, да је та Весна коју играм моје годиште. То је савремена жена слична мени по опису али не и карактеру. Самим тим је био изазов, мени која сам сва експресивна, енергична, да играм сведену, мирну жену, која ће три пута размислити па онда нешто урадити“, објаснила је глумица.

Јанковић је признала да је ушла у улогу са лакоћом захваљујући Бајић Јочић која је „ јако добро знала шта жели“ од тог лима, док је њој требало мало времена да уђе и потпуно освоји улогу.

Према њеним ријечима, „Азбуку нашег живота“ ће од бројних криминалистичких серија тренутно у понуди одвојити то што је „мирна породична мелодрама, која се бави реаланим животом“.

Коментаришући тренутну велику телевизијску продукцију у Србији, Јанковић је рекла да је то „ренесанса“ и да је срећна због експанзије, јер „скоро да нема незапосленог глумца“, али да јој се чини да то неће остати стандард.

Признавши да нема телевизор и слабо користи компјутер, Јанковић је из понуде издвојила серије „Јутро ће променити све“, која је „била револуција“, затим „Бесу“ „иако је превише насиља, али је квалитетна, фантастична серија“, а гледала је и „Породицу“.

Људи ће и након пандемије наставити да иду у позориште јер су га жељни, али Јанковић страхује да се „трка губи“ што се тиче нових генерација окренутих „таблетима и екранима“.

„Сигурна сам да ће (позоришта) бити. Почело је још у пећини око ватре. Тако ће можда и завршити или ће доживети следећу инкарнацију, али неће нестати. Догађаће се у становима, зградама, кући зато што је човек жив и треба му жива ствар“, закључила је глумица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана