“Аквамен и изгубљено краљевство” од данас у биоскопима

Миланка Митрић/агенције
“Аквамен и изгубљено краљевство” од данас у биоскопима

БАЊАЛУКА - “Аквамен и изгубљено краљевство”, остварење које је наставак филма “Аквамен” из 2018. године, од данас стиже у домаће и свјетске биоскопе и љубитељима “Ди-Си комикса” доноси још једну дуго најављивану епску адаптацију суперхеројске и научнофантастичне приче.

Џејсон Момоа враћа се у улози Артура Карија/Аквамен, заједно са Патриком Вилсоном, Амбер Херд, Никол Кидман и Јахуом Абдулом Матином Другим, а филм је режирао Џејмс Вен.

Први дио овог филма најуспјешнији је филм из “Ди-Си” продукције икад, а иако су прве критике наставка измијешане, поготово због Амбер Херд (која је остала да глуми у филму и након свих контроверзи и суђења са Џонијем Депом), тек треба да видимо какав успјех ће остварити и какве ће бити критике публике.

- Након што није Аквамен успио да побиједи први пут, Блек Манта, и даље вођен потребом за осветом за смрт свог оца, неће се зауставити ни пред ким док једном заувијек не свлада Аквамена. Овај пут Блек Манта је снажнији него икад прије, користећи моћ митског црног трозупца који ослобађа древну и злу силу. Како би га побиједио, Аквамен ће се обратити свом брату Орму, бившем краљу Атлантиде, како би склопили захтјеван савез. Заједно морају оставити по страни све своје разлике да би заштитили краљевство и спасили породицу, као и свијет, од неповратног уништења - стоји у синопсису филма, који је посљедњи дио у серијалу филмова “Ди-Сијевог” проширеног филмског универзума.

Иако, судећи по тренутним тумачењима филмских критичара и публике, забиљежених на различитим сајтовима, не изгледа као да ће наставак ове морске суперхеројске саге бити успјешан, поједини вјерују да ипак има потенцијал да буде најбољи суперхеројски филм ове године, с обзиром на то да већина осталих који су ове године емитовани, нису остварили пожељан успјех на биоскопским благајнама.

Такође, иако није остављена могућност за наставак, глумац Џејсон Момоа у једном разговору рекао је да воли да игра Аквамена.

- Обожавам овај лик и глумио бих га што је дуже могуће. Чак видим гдје бих волио да усмјерим причу. Уживам и у улози и у овом свијету - казао је Момоа.

Филм је премијерно требало да буде приказан крајем прошле године.

Универзум

“Ди-Сијев” проширени филмски универзум је серијал суперхеројских филмова, базиран на ликовима који се појављују у стриповима издавача “Ди-Си комикс”. Филмови у оквиру овог серијала су настајали од 2011. године и први у серијалу је “Човјек од челика” из 2013. године. “Аквамен” је филм с највећом зарадом у овом серијалу, са 1.15 милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана