Аксел Фоли поново у акцији

Бранислав Предојевић
Аксел Фоли поново у акцији

ЛОС АНЂЕЛЕС - Стриминг сервис “Нетфликс” објавио је недавно први трејлер за филм “Полицајац са Беверли Хилса: Аксел Ф”, четврти филм у популарној франшизи, у којем се Еди Марфи враћа у роли брбљивог полицајца, која га је прославила током осамдесетих.

У режији Марка Молџоја филм “Аксел Ф” долази на екране отприлике 30 година након што је “Полицајац са Беверли Хилса 3” објављен 1994. године и скоро 40 година након што је Марфи снимио први филм у култној франшизи.

Марфи се враћа као главни лик, полицајац из Детроита, који рјешава злочине на Беверли Хилсу, али по његовим ријечима постао је свјестан протока времена на болан начин.

- То је физички захтјеван филм и морао сам да радим неке физичке ствари. Иначе, у посљедње вријеме волим да будем на каучу, не волим да скачем, пуцам и трчим, али морао сам да скачем, пуцам и трчим. И као резултат на крају филма имао сам апаратић за кољено и леђа су ми болна. Али филм ће бити посебан - рекао је Марфи.

Такође судија Рејнхолд и Џон Ештон се такође враћају као и локални полицајци поручник Били Розвуд и наредник Џон Тагарт, док су Џозеф Гордон Левит и Кевин Бејкон обојица придошлице у универзуму “Полицајаца са Беверли Хилса”, а талентована Тејлор Пејџ се придружује глумачкој екипи као Фолијева отуђена кћерка.

Звијезда у успону Гордон Левит није имао дилеме када је позван да се придружи екипи овог филма.

- Одлазак на посао током снимања “Полицајца” није као посао. Мислиш да је то животни сан. Возим се у хеликоптеру поред Едија Марфија и засмејавамо један другог - навео је Гордон.

Иза филма поново стоји продуцент ветеран Џери Брукхајмер, који је стајао иза оригиналног “Полицајаца с Беверли Хилса”, а који је у сарадњи са “Нетфликсом” и “Парамаунтом” покренуо производњу након година застоја у развоју. Сценарио су написали Вил Бил, Том Гормикан и Кевин Итен, на основу ликова које су креирали Данило Бах и Данијел Петри Џуниор. Иако је продукција почела још током деведесетих, деценијама је била у продукцијском лимбу, чак је снимљена пилот-епизода телевизијске серије, али је отказана, да би уласком “Нетфликса” у игру прије двије године напокон стигао и четврти дио серијала.

Премијера се очекује на “Нетфликсу” средином сљедеће године.

Почетак

Први филм у франшизи, акциона комедија “Полицајац са Беверли Хилса”, у режији Мартина Бреста снимљена је 1984. године. Марфи је глумио Аксела Фолија, уличног детектива из Детроита, који посјећује Беверли Хилс у Калифорнији, да би ријешио убиство свог најбољег пријатеља. Први филм у франшизи довео је Марфија до статуса међународне звијезде и био је номинован за награду “Оскар” за најбољи оригинални сценарио 1985. године. Постао је прототип блокбастера осамдесетих, добио је позитивне критике и зарадио 234 милиона долара на домаћим благајнама у Сјеверној Америци, што га је учинило филмом са највећом зарадом објављеном у САД 1984. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана