Ајрон Мен 3 ушао у историју

Агенције
Ајрон Мен 3 ушао у историју

"Ајрон Мен 3" нашао се на врху листе филмова са најбољом зарадом на благајнама и постао други филм у историји Америке који је првог викенда зарадио 175,3 милиона долара.

Наставак филма, рађеног по популарном Марвеловом стрипу, у којем главну улогу игра Роберт Дауни Џуниор, освојио је свјетско тржиште.

Бољи резултат од овог филма остварили су само "Осветници" из 2010. године, који се такође заснивају на стрипу о Марвеловим јунацима, са 207,4 милиона долара. Трећи наставак авантура Тонија Старка као Гвозденог човјека је уједно и посљедњи дио трилогије и у њему се он бори против терористе Мандарина.

Филм је режирао Шејн Белек, који је са Даунијем сарађивао и на филму "Кисс Кисс Банг Банг", а у филму "Ајрон Мен 3" поред Роберта Даунија Џуниора главне улоге играју и Гвинет Палтроу, Бен Кингсли и Дон Чидл.

Трећи наставак "Ајрон Мена" је дочекан са изузетно позитивним критикама, а надмашио је по заради и своја два претходника, који су у првом викенду приказивања зарадили 98,6 и 128.1 милион долара. Критичари су посљедњи наставак из овог серијала описали као "неочекивано успјешан, мрачнији и много озбиљнији него први и други дио".

Премијера филма у Америци је дошла послије почетка приказивања у осталом дијелу света, у којем је филм до сада укупно зарадио 680,1 милион долара.

Марвелов "Ајрон Мен 3" суочава дрског, али генијалног индустријалца Тонија Старка са непријатељем, чији утицај нема граница. Када Старк схвати да му је неко уништио приватни живот, упушта се у мучну потрагу за кривцима. Ово путовање на сваком кораку ставља на тест његов карактер. Старк ће морати да се ослони на сопствену генијалност и инстинкте да би преживио и заштитио њему најближе. На том путу Старк ће открити и одговор на питање које га је потајно мучило: "Да ли одијело чини човјека или човјек одијело?"

Код "Ајрон Мена 3" је узбудљиво то што он није само кулминација претходна два филма, већ је и наставак Марвелових "Осветника".

У Марвеловом филмском универзуму сви догађаји који су се десили у неком филму имају директан утицај и посљедице на будуће филмове и франшизе. Што се тиче Тонија Старка, догађаји и сусрети из "Осветника" можда су иза њега, али он и даље вриједно ради на томе да усклади захтјеве свог приватног живота.

За овај наставак филмаџије су се одлучиле да истраже шта би се десило кад би Тони Старк потпуно остао без пара и играчака и био приморан да нађе нови начин да постане суперхерој.

Гвинет Палтроу

Оскаровка Гвинет Палтроу вјерује да се филмски серијал "Ајрон Мен" завршава трећим наставком и да четвртог дијела приче о стрип-јунаку највероватније неће бити. Холивудски медији, међутим, преносе да је могуће да ће серијал бити настављен, али да Гвинет и Роберт Дауни Џуниор, који игра Ајрон Мена, више неће играти у франшизи, јер су им уговори истекли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана