Филм "A Complete Unknown": Боб Дилан на животној и музичкој раскрсници

Б.П.
Филм "A Complete Unknown": Боб Дилан на животној и музичкој раскрсници

ЊУЈОРК - Студио “Серчлајтс” је премијерно приказао други трејлер за нови филм редитеља Џејмса Манголда “A Complete Unknown”, слободну филмску биографију славног рок музичара Боба Дилана.

Талентовани Тимоти Шаламе глуми Дилана у пројекту који служи као полубиографски филм о легендарној музичкој икони и истражује контроверзу о његовом преласку на инструменте са електричним звуком средином шесте деценије прошлог вијека.

Радњом фокусиран на њујоршку музичку сцену раних шездесетих, филм прати Дилана као 19-годишњег музичара из Минесоте који почиње метеорски успон као фолк пјевач у концертним дворанама и на врхове топ-листа. Његове пјесме и пратећа митологија фолк хероја постају свјетска сензација, кулминирајући његовим револуционарним електричним рокенрол наступом на Њупорт фолк фестивалу 1965. године, догађајем који се сматра једним од кључних момената рок митологије. У главним улогама су Едвард Нортон као Пит Сигер, Ела Фанинг као Силвија Русо, Бојд Холбрук као Џони Кеш, Моника Барбаро као Џоан Баез, Дан Фоглер као Алберт Гросман и бројни други глумци. Сценарио је написао режисер Магнолд заједно са Џејом Коксом, а прве реакције гледалаца трејлера не крију одушевљење виђеним. Људи су у коментарима посебно хвалили избор главног глумца, који је већ сада премашио њихова очекивања и одушевио их у неколико кадрова приказаних у новом трејлеру.

- Шаламеов приказ Боба Дилана много је бољи него што сам очекивао. Надам се да ће ова улога вратити Тимотија Шаламеа на “Оскаре”, јер Тимоти свира и пјева све пјесме у овом филму савршено опонашајући Диланов посебан глас. Невјероватан је! Потенцијални добитник сљедећих “Златних глобуса” - само су неки од коментара. Филм би требало да буде објављен 25. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана