Жртве

Горан Маунага

Послије злоупотребе дјеце у пропагандне сврхе приликом пописа становништва у БиХ, представници бошњачких организација нису стали. Напротив, кренули су ка још горем.

Дјеца (овог пута српска) су опет злоупотријебљена и у јавности приказана на најружнији могући начин, облаћена без икаквих доказа, а све заслугом Бакире Хасечић.

Тврди она да су та дјеца (која иду у основну школу) узвикивала погрдне пароле, па је брже-боље улетјела у учионицу, фотографисала их и објавила слику на интернету уз пропратни коментар.

Све и да дјеца јесу узвикивала погрдне пароле (а утврђено је да нису), закон их као малољетнике штити од објављивања пуног имена и, поготово, од јавног објављивања њихових фотографија.

Али пошто је Хасечићева одраније позната као "сила која Бога не моли" и којој нико ништа не може, овог пута отишла је десет корака даље и од недужне дјеце направила праве жртве "Жена жртава рата".

Пошто се ради о измишљеном, монтираном догађају, сличном онима на какве смо од бошњачког руководства навикли још током рата и то у најтежем облику, а прије свега због тога што је ријеч о дјеци, тужилаштво би требало да против Хасечићеве нареди хитно спровођење истраге.

Школа и родитељи злоупотријебљене дјеце требало би да против ње подигну и приватне тужбе. Јер, макар се радило и о БиХ као свјетском феномену у многим областима, ваљда се не могу људима до те мјере, на онај већ виђени ратни начин, још монтирати измишљотине, а јавности пласирати фабриковане информације. И то о дјеци!!!

Јер сви они који имају дјецу могу само да претпоставе како се осјећају родитељи ни кривих ни дужних малишана чије фотографије су се нашле на најрадикалнијим исламистичким интернет порталима уз тврдњу да су породицама бошњачких жртава узвикивали "Нож, жица, Сребреница".

А све то уз језиве коментаре форумаша који позивају на затирање свега што је српско. Бакира Хасечић овог пута заиста је претјерала и зато би требало да одговара. 

Послије покренутих поступака, којих ће, надамо се, бити против ње, на испиту ће опет бити правосуђе БиХ. Биће занимљиво пратити те процесе јер ће се из њих моћи закључити има ли на помолу оздрављења правосудних институција или је и даље на снази правило да "треба сатрти све што је српско" па макар се радило и о недужној дјеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана