Живот иде даље

Милијана Латиновић

Упркос свим проблемима којима је пандемија притиснула домаћу привреду, туризам, здравство, сваког човјека, живот није стао. Један по један сегмент почео је да се отима из канџи короне и да храбро иде напријед.

Попут рањеника на бојном пољу који не одустаје ни онда када му крв липти из рањених ногу, који храбро корача напријед и бори се за парче слободе, и ми идемо даље иако је годину иза нас обиљежила борба за дах, за живот, за загрљај и стисак руке које још чекамо. 

Статистика нас сваки дан опомиње на опрез, одговорност и поштовање епидемиолошких мјера, да чувамо себе и људе око себе јер још није готово, али наде има.

Потврђују то и све позитивне вијести које пуне новинске ступце о повратку туриста, о отварању нових радних мјеста, расту извоза домаћих производа, повећању плата. Чак и када је скроман раст, наде има.

Епидемиолошка ситуација се стабилизује и на нама је да свим силама допринесемо да тако остане и у вријеме празника који су пред нама, да све оно за­ шта смо се борили у протеклом периоду, у чему смо истрајавали, не падне у воду. Јер увијек је само до нас.

Само одговорним понашањем спасићемо привреду и сачувати радна мјеста и не само хиљаде запослених већ хиљаде породица чија егзистенција зависи од сваког радног мјеста у угоститељству, туризму или грађевинарству. Нова закључавања нико не би издржао, ни финансијски ни психички, зато морамо и у данима који долазе бити још одговорнији и опрезнији. Другог избора немамо.

Влада РС је успјела да својим мјерама спаси добар дио радних мјеста и тако спријечи црни сценарио по домаћу привреду. То је пут којим је потребно наставити како оно што је већ урађено не би пало у воду.

Нову страницу у овој борби окренули смо онога дана када су прве вакцине стигле у Републику Српску. Малим кораком за човјека, али огромним за човјечанство придружили смо се земљама Европе и свијета које масовном вакцинацијом настоје да савладају невидљивог непријатеља и тако окончају борбу која предуго траје.

Надлежни на свим нивоима морају да наставе да се боре за сваку дозу вакцине, за све што може помоћи да се точак живота врати на прави смјер, да наставимо да радимо и живимо нижући успјехе на свим пољима.

Посустати не смијемо ни сада када се чини да се све почело полако враћати на своје, јер како легендарни Драган Николић у филму Здравка Шотре рече: “Идемо даље”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана