Живите нормално

Данијела Бајић

У страху од несташице хране становници Српске масовно купују основне животне намирнице као што су брашно, шећер и уље, али и тоалет папир и средства за хигијену.

Ових дана многи стрпљиво чекају у реду испред месница за залихе свјежег меса.

Упркос бројним апелима надлежних да нема мјеста паници, јер су трговачки ланци и продавнице у Српској снабдјевени довољном количином свих животних намирница, становници и даље стварају велике залихе хране и других производа. 

Народ није свјестан да је толика гужва у маркету заправо јавно окупљање које су надлежни забранили, па се јуче, али и претходних дана у маркетима који раде могла видјети огромна гужва и крцата колица. Код неких се добро видјело да се припремају за несташицу или се, једноставно, не желе излагати могућој зарази купујући свакодневно па су дошли обавити већу куповину.

Заиста нема потребе за тим. Мислите и на неког другог, немојте да себично гомилате намирнице.

Шта је са људима који у овом моменту немају довољно новца да обезбиједе храну за десет дана или родитељима који због посла не стижу у маркет да купе довољне количине млијека или пелена за своје дијете. Зар њих треба оставити без игдје ичега, само зато што на вријеме нису направили складиште производа код куће.

Зато је неопходно избјегавати стварање гужви јер се тиме само праве већи проблеми, између осталог, трговцима, којима нимало није лако.

Замилите како је оној продавачици за касом која ту навалу купаца баш сада мора прегрмјети.

Оно што је за сваку похвалу јесте то да  трговци стално чисте и дезинфикују простор, а многи трговинско-услужни објекти су на својим улазима/излазима поставили средства за дезинфекцију руку.

Све је било па је прошло, тако ће и вирус корона. Баш из тог разлога нема мјеста паници, јер само заједничким снагама врло брзо из ове приче можемо изаћи као побједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана