Заштитите Васковића

Горан Маунага
Заштитите Васковића

Новинару политичког магазина ФТВ-а "60 минута" Слободану Васковићу хитно треба обезбиједити полицијску заштиту. Тако би било постигнуто неколико битних циљева.

На тај начин могла би да се спријечи његова евентуална ликвидација коју већ спомињу, очигледно добро упућене, његове колеге са ФТВ-а, који су извршни орган Златка Лагумџије, СДП-а и појединих представника међународне заједнице.

Иако постоји низ доказа, докумената и свједока који показују да Васковић није новинар већ нешто сасвим друго и да му највећа опасност пријети управо од оних са којима се упетљао у клупко криминала, рекеташења и корупције, чињеница је да би Српска одмах могла да буде проглашена за кривца ако би се Васковићу нешто десило.

То одлично знају његови наредбодавци којима је у свему најбитније наношење штете Републици Српској, па неће презати ни од чега ако закључе шта треба учинити да би се Српској нанијело највеће зло. То зна и Васковић, што годинама користи за личну промоцију и самоподизање цијене, као и за блаћење Српске. Разбијао је он стакло на свом аутомобилу тврдећи да га је неко каменовао, слао је сам себи пријетећа писма, пријављивао полицији сваки поглед који му се није допао.

Иако никад никог у РС није успио да натјера ни "чвоку" да му опали, чак ни оне који тврде да их је рекетирао, мора се признати да је полицији успио да се прикаже као жртва и тако у неколико наврата себи подигне цијену и обезбиједи полицијску заштиту. Васковић је новинар по задатку и стручњак у замјени теза. То што он ради није нимало чудно за такав профил, јер је чак успио да се од жестоког СДС-овог јастреба и пулена Радована Караџића преобрати у демократу и да се Сарајеву представи као бранилац Бошњака од напада Милорада Додика.

Пошто већ полиција не може становнике РС да заштити од Васковићевог медијског терора, надајмо се да ће моћи да заштити Васковића. Aко уопште та полиција која га буде чувала има ингеренције за то, пошто се до сада показало да Васковићу ама баш нико ништа не може, а да он може некажњено да чини све што му се прохтије.

Треба зато Васковићу дати полицијску заштиту и бити уз њега сваке секунде не би ли се једном за сва времена сазнало шта ради и од кога му у ствари пријети опасност. A од Српске му сигурно не пријети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана