Вујичићев дом

Ведрана Кулага Симић

Својевремено оптуживши медије за хајку, Вујичић се покушао невјешто "опрати" за све незаконитости које је чинио. Хоће ли бити и да су медији предложили да у Дому запосли супругу инспектора и то баш у вријеме када је Дом контролисан? Да ли су медији Вујичићу помогли да дође на идеју да од Дома пензионера направи хотел са "конкурентним цијенама"?

Несрећна судбина прати бањалучки Дом пензионера. Откако је почела његова прича, све врви од скандала који се редају један за другим.

Један од главних актера скандала је, ни мање ни више, лично директор ове установе Илија Вујичић који ће, по свему судећи, остати упамћен као човјек који је својим "везама" и одлукама нарушио углед институције на чијем је челу.

Нелегална запошљавања само су један од заштитних знакова којима се Вујичић може похвалити за мандата, наравно, ако се не помиње чињеница да је он уједно и власник погребног предузећа "Флор" које има уговор са клијентима Дома.

Управо су запошљавања била предмет инспекцијске контроле, али да су чуда могућа када Вујичић држи кормило, показује и податак да је послије контроле наставио, а шта друго, него да ради онако како најбоље зна. Да запошљава.  

Ништа посебно се не може ни рећи нити написати. Довољно је само казати да је Вујичић запослио Гордану Баштинац, иначе супругу начелника бањалучког одјељења Инспектората РС и то у сектор за финансије Дома. За њен долазак на ово мјесто није био потребан конкурс. Јер, ко данас и расписује конкурсе када радно мјесто може да буде "услуга за услугу". Чему папирологија?!

Информација о њеном запошљавању је више него скандалозна и неко мора да реагује, јер не само да је споран начин на који је дошла у бањалучки Дом пензионера него је њеним доласком спријечена темељна контрола свега што се до тада тамо дешавало.

Осим што се бави незаконитим запошљавањем, Илија Вујичић је запливао и у хотелијерске воде. Одлучио је да собе Дома, као да је то његов хотел, издаје једнократно по нижој, како је рекао, конкурентној цијени. Полупансион тако у Дому кошта 30 марака.

Својевремено оптуживши медије за хајку, Вујичић се покушао невјешто "опрати" за све незаконитости које је чинио. Хоће ли бити и да су медији предложили да у Дом запосли супругу инспектора и то баш у вријеме када је Дом контролисан? Да ли су медији Вујичићу помогли да дође на идеју да од Дома пензионера направи хотел са "конкурентним цијенама"?

Колико год био скандалозан сваки потез овог бизнисмена међу пензионерима, још су грђи они који му и даље допуштају да ову институцију води у амбис.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана