Вучуревићева самовоља

Маријана Миљић Бјеловук

За градоначелника Требиња Славка Вучуревића, по свему судећи, не важе ни закони, ни прописи, ни одлуке, ни процедуре, нити се он осврће на своје поступке, нити изгледа мари за било кога и било шта.

Да је тако, показало се много пута. Јер, запошљавао је он у ионако прегломазној администрацији додатне раднике, обмањивао јавност, нападао новинаре, вријеђао званичнике и политичаре из супротног табора, говорио шта коме хоће…

А његов посљедњи поступак само је још један доказ за наведено.

Вучуревић је у понедјељак сазвао ванредну сједницу Скупштине града и тада је тврдио да је одлуком Окружног привредног суда, а на захтјев Епархије захумско-херцеговачке и приморске, стављена забрана на цјелокупну имовину у кругу

касарне "Лука Вукаловић".

Међутим, само два дана након тога, Вучуревић је продао око 7.500 квадратних метара имовине у кругу касарне, иако је суд забранио располагање том имовином.

Шта Вучуревић заправо ради никоме више није јасно, па чак ни грађанима који живе у највећем граду у Херцеговини, а који га неријетко називају шерифом, али очигледно је да он сматра да може да ради шта хоће и како хоће и да му нико ништа не може.

Требиње не заслужује да њиме управља неко ко обмањује јавност, пустоши имовину града, цркве, те је даје у бесцјење, а све с циљем крпљења буџета града.

А очигледно је да Вучуревић управо ради против града, против грађана, а никако за добробит становништва највећег града у Херцеговини, којима треба обезбиједити бољу и сигурнију будућност.

Због тешке економске ситуације већина општина у Српској је у кризи, већина њих има проблема са крпљењем буџета, али те рупе никако не треба крпити продајом имовине цркве и града, већ је потребно пронаћи друге начине за пуњење буџета.

А ако Вучуревић настави да распродаје имовину, идуће генерације неће имати ништа од Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана