Вучуревић

Горан Маунага

Начин рада, изјаве, тврдње и испаде Славка Вучуревића нимало није лако коментарисати из једног једноставног разлога: све то не заслужује ни најмању пажњу нити било какав коментар разумних људи.

Ипак, мора му се одговорити зато што је ријеч о човјеку који обавља важну јавну функцију. Нажалост.

Након што је на посљедњој сједници градске Скупштине уз употребу уличарског рјечника извријеђао одборнике и њихове породице, сасвим су разумљиве тврдње тих одборника да се ради о једином начелнику у БиХ кога треба везати ланцима.

Оно што је још поразније од тог непримјереног понашања јесте чињеница да се у Требињу не виде апсолутно никакви резултати његовог скоро двогодишњег "рада" на начелничкој функцији.

Вучуревић за прелијепи град Требиње није репрезентативан баш ни у једном погледу.

Славко Вучуревић својом појавом и понашањем потпуно квари ту слику коју, послије његових испада и увреда, тешко могу да поправе чак и пројекти планетарно познатих Емира Кустурице и Монике Белучи.

Покушаји стицања јефтиних политичких поена преко приче да су "криминалне групе у Требињу у спрези са актуелном влашћу у РС" на фону су већ одавно познатих спонзорисаних рушитеља Републике Српске.

То говори и његова небулозна тврдња да "због тога сумња да се у Требињу креира политика ликвидације оних који су повели борбу против криминала и корупције".

Већ годинама, упорно, психопрофили "а ла Вучуревић" по Српској вичу како су угрожени и како им се спремају хапшење или ликвидација, од појединаца убачених у новинарску професију до истрошених политичара којима је једини циљ освета функционерима који су, за разлику од њих, успјели у свом послу. Али, на томе се све и завршава.

Зато би спас за нацију и њено здравље био Вучуревићев дефинитиван опроштај од политике. Мада, чињеница је да након свега што је направио и рекао сасвим сигурно више никад неће успјети да буде ни шеф неке мјесне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана