Вучуревић

Свјетлана Шурлан

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић очигледно ни пола године послије преузимања функције није добро схватио шта је улога једног градоначелника.

Од када је у фотељи првог човјека Требиња ниже непримјерене потезе и никако да схвати да његови "подвизи" не доносе ништа добро народу који га је бирао, а и оном који није, али је игром случаја под његовим вођством.

Након што је освојио изборе, Вучуревић на све могуће начине покушава да се обрачунава с онима који нису исте политичке опције као он, користећи за то функцију градоначелника.

Најприје се, иако није признао, физички обрачунавао са кандидатом Удружења националних мањина источне Херцеговине на протеклим изборима Душаном Миновим, о чему постоји и пријава у ЦЈБ Требиње.

Своје каубојско понашање наставио је на сједници градске Скупштине у Требињу, гдје је позвао на рушење Републике Српске.

Херцеговину је упоредио са Косовом и запријетио радикалним мјерама. Којим? Није прецизирао. А како се ради о политичару склоном екстремним идејама, ништа није искључено.

Искључена је једино подршка радикалним идејама, за које се, ево убрзо испоставило да нема подршку других херцеговачких општина.

Сулуде Вучуревићеве идеје, начелници Билеће, Гацка, Источног Мостара и Берковића, нису подржали.

Сви они, чак и начелници који су се нашли на сједници требињске Скупштине, када се Вучуревић "размахивао", од тих се ставова ограђују.

"Рат" у који је ушао, убрзо би, без оних који би га подржали, могао и да изгуби, а тада ће на видјело изаћи сва немоћ овог политичара да предизборна обећања дата својим суграђанима и испуни.

Ово је само једна од потврда да Вучуревић нема рјешења за питања која муче становнике града чији је градоначелник, па своје фрустрације због тога покушава да усмјери према републичком нивоу власти.

У немоћи да било шта ново створи или уради, Вучуревић се ухватио за питања која су већа и од њега самог. Ако је то сврха његовог мандата, да од Херцеговине направи посебан дио РС, узалуд му труд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана