Влада на потезу

Дарко Гавриловић
Влада на потезу

Aрогантни и од власти и новца опијени директор Фонда ПИО Републике Српске Зоран Мастило без имало стида поручио је јавности Српске да је "поносан и више него поносан" на све што је урадио за вријеме свог мандата!!!

На шта Мастило може бити "поносан и више него поносан" тешко би се и сам сјетио, а и како би када је за вријеме његовог мандата, обиљеженог скандалима и малверзацијама, Фонд ПИО дошао на ивицу провалије и финансијског колапса. Захваљујући "поносном" Мастилу РС се може похвалити да вјероватно једина у свијету исплаћује пензије дижући кредите код комерцијалних банака по тржишним каматама и сталним завлачењем руке у буџет Српске. "Поносном" Мастилу требамо захвалити и за свесрдно учешће у нагомилавању дефицита Фонда ПИО, који је још на крају 2009. године премашио невјероватних 200 милиона.

Без обзира на то што није учинио ништа да би покушао да поправи стање у Фонду ПИО, било је очекивано да му се, као и његовим претходницима, прогледа кроз прсте, али је "поносни" Мастило толико често мастио брке, да му не би опростио ни рођени отац, макар му и пензију повећао! A није је повећао само њему.

Мастило је поносан и што је својим сарадницима, који су нанијели милионску штету Фонду, испод жита подијелио станове, што је својој сарадници обезбиједио приправничко стажирање у директорској фотељи, што је самоиницијативно измијенио споразум са Владом о ревизији инвалидских пензија и све трошкове тог процеса пребацио на буџет РС, што прогања, уцјењује, смјењује челнике Фонда које је именовала Влада, само зато што су се усудили да проговоре о његовим марифетлуцима...

"Поносни" Мастило не прави будалом само јавност, којој подмеће кукавичја јаја, него и своје надређене у Влади. Због тога је већ на старту мандата кабинет Aлександра Џомбића на испиту - да ли ће да прогута горку пилулу и допусти да један бахати директор намагарчи и њих и јавност или ће показати одлучност да се разрачунају са криминалом и малверзацијама.

Јавност од Владе не очекује ништа мање од смјене "поносног" Мастила, па ма који бизнисмени стајали иза њега. A он о чијем раду се пише не преже од притисака и најнижих уцјена да би задржао директорску фотељу, за коју је својевремено промијенио и партијски дрес. Aко га оставе, даће му сигнал да настави да крчми Фонд ПИО (који му бабо није оставио), награђује послушнике, уцјењује и разрачунава се са свима који нису поносни макар као Он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана