Вишеградски скандал

Ведрана Кулага Симић

Мало која локална заједница у Републици Српској, нажалост, може да се похвали тиме да у жижу јавности није доспјела захваљујући аферама и скандалима изабраних званичника.

На ред је сада, поново, дошао Вишеград и то у раним јутарњим часовима васкршњег понедјељка, ни мање ни више. Алкохол је, изгледа, учинио своје и дигао на ноге општину у којој ће бити одржана централна манифестација у оквиру обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата.

Главни актер васкршње вишеградске приче је Мирослав Којић, истакнути члан СДС-а и посланик у Народној скупштини РС, за кога његови суграђани тврде да је тог јутра, под утицајем пића, заборавио на све и кренуо да песницама руши све који су му се нашли на путу, па и свога сина. Случајно, намјерно, небитно.

Којић је иначе, одавно познат по нападима из скупштинске клупе на Андрићград и ономе шта је тамо, и на који начин направљено. Вишеград је "изрекламирао" у цијелом региону и када је забранио фудбалерима клуба Дрина ХЕ да на утакмици против Модриче Максиме из Вишеграда носе дресове које им је поклонио прослављени режисер Емир Кустурица. Скандал је направио и прије два мјесеца када је СНСД-ову власт, симпатизере и чланове ове странке назвао гамадима.

Елем, Којић се овога пута вади причом да није он песницама тјерао инат него да је сина из кафане водио и како се каже "само пао и сам се убио". Са друге стране, прича другачија. У табору младих СНСД-а у Вишеграду не могу да вјерују на какве је гране пао Вишеград и кога су његови и њихови суграђани изабрали за посланика у РС. Човјека насилника, кажу, који руши све пред собом и у чијој близини нико није сигуран када му се омакне чашица више. Згрожени су потезима које је повукао у раним јутарњим часовима, дан након највећег хришћанског празника.

И тако се "родио" још један вишеградски скандал. У општини се прича и изнова препричава шта је све Којић урадио те ноћи и тог јутра. Нападао случајне пролазнике, псовао, малтретирао...

На полицији је сада да утврди шта се заправо збило на васкршњи понедјељак на вишеградским улицама и ко све није знао да контролише алкохол у венама.

Ипак, свима је јасно да овакви скандали избацују чак и отписане у центар збивања, али и да са друге стране слиједи казна, њима најтежа. Губитак повјерења код оних који су им и омогућили да поред њихових имена стоји народни посланик или нека друга функција или титула. А коју појединци својим понашањем дефинитивно не заслужују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана