Троши аго, колко ти драго

Жељка Добрић
Троши аго, колко ти драго

Приједлогом буџета институција БиХ, који је већи од прошлогодишњег и који је у првом читању усвојен у Представничком дому Парламента БиХ, власт показује да је неодговорна, јер је то потрошачки, а не развојни буџет.

Овдје не мисли нико ни на кога, а власт посебно не мисли на народ, јер планирати 20 милиона за путне трошкове, 32 на закупе простора, десет на поштанске услуге, говори о неозбиљности посланика који се понашају као да грабе из америчког, а не из буџета биједне државе у којој скршена привреда нема капацитет да исхрани толике паразите.

Као да се народу и пореским обвезницима ругају у лице!

План за ову годину је да се у институцијама БиХ запосли додатних скоро 800 радника који неће производити ниједну нову вриједност, а на уговорене услуге са људима изван институција БиХ планирају да потроше 45 милиона марака. На путне трошкове планирали су да спискају 20 милиона, а за ПТТ услуге читавих десет, а још ниједна институција није оправдала ни прошлогодишње расипништво.

Бошњачке политичке странке буџет институција БиХ безобразно креирају по својој мјери, за своје потребе и циљеве, а на штету државе у коју се заклињу.

Пред изборе су отпуштеним припадницима Оружаних снага БиХ обећали пријевремено пензионисање, а исто то Министарство одбране БиХ које је отпустило војнике без адекватног збрињавања на крају прошле године имало је 9.191 запосленог, а 2011. планира да заврши са 9.917 радника.

Буџет институција БиХ какав је стигао из Предсједништва БиХ не смије бити усвојен, јер ће штету трпјети оба ентитета и сви грађани.

Не може се свака могућа пара циједити из привреде да би живјели само запослени у институцијама БиХ и свакако се не може удовољавати само жељама Бошњака, које те институције својатају, злоупотребљавају и својим бахатим понашањем урушавају.

У Парламенту БиХ се мора показати минимум одговорности према земљи и њеним грађанима, јер нису посланици на изборима добили подршку да нас раскуће него да нас изведу из кризе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана