Требињске приче

Ведрана Кулага Симић

Сукобима и разлазима никад краја. Неко неписано правило које важи на овом поднебљу, када је о политици ријеч, је да када се један прича заврши, друга недуго након тога почиње да се пише и тако укруг.

Од локалног до ентитетског па до заједничког нивоа.

Политика је, ваљда, таква. До јутра љубав цвјета, у подне већ се помало облачи, а до вечери громови означе коначан раскид.

Онај који ведри и облачи у једном у најтоплијих градова у Српској, не обазирући се на могуће посљедице по оне који су му дали моћ у руке, је свакако главни ПДП-овац Требиња и градоначелник Славко Вучуревић.

Управо је Вучуревић тај који на танак лед, у тешким временима, доводи функционисање Скупштине града, али и живот свих оних који су му прошле године повјерили кључеве Требиња и дали му мандат да им обезбиједи боље сутра. Ипак, много је корака до тог циља, као и препрека које Вучуревић сам гради и поставља, али и које му други намјештају.

Много је још и датих, а неиспуњених обећања.

Сукоби у владајућој коалицији у Требињу су кулминирали. Јасно је речено да за НДП Драгана Чавића нема мјеста у владајућој већини јер је Вучуревић оцијенио да је њихово доба прошло и да су својим дјеловањем само наносили штету плановима које су остале партије из коалиције имале за најјужнији град Српске.

У НДП-у имају, што је и логично, другачије мишљење о цијелој овој причи. По њиховој верзији, Вучуревић је тај који жели да сву власт држи у својим рукама и не мари ни за кога. И тако ће се, како обично бива, међустраначка препуцавања дојучерашњих партнера наставити у данима који су пред нама, а у којима ће мало мјеста бити за реализацију планова и пројеката развоја за овај дио Републике Српске. 

На просто питање ко је у средини свега тога, одговор је сасвим јасан. То су становници Требиња. То су они људи који су и једнима и другима дали своје гласове, смјестили их у удобне фотеље из којих сада посматрају свијет око себе. То су управо они који су им омогућили да имају натпросјечне плате и то у исто вријеме док се град Требиње бори са буџетским дефицитом. Приче и једних и других су јасне. За неке се једно поглавље тек завршило, док за друге тек почиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана