Тероризам, власт и политика

Горан Маунага
Тероризам, власт и политика

Терористи и вехабије у БиХ инфилтрирани су у институције власти и у полицију, а за рјешавање тог горућег проблема у БиХ не постоје политичка воља и одлука.

Чак ни послије алармантног извјештаја директора ОБA Aлмира Џуве о 3.000 терориста који су у сваком моменту спремни за напад није било очекиваних и неопходних реакција представника бошњачких политичких партија.

Изнио је Џуво и сазнања која је ОБA прикупила о терористи Харису Чаушевићу и његовим намјерама, о Чаушевићевим родбинским везама у полицији помоћу којих је адактирано низ пријава против њега. Навео је он и да је ОБA на вријеме о свему томе обавијестила надлежне институције, МУП ФБиХ, Тужилаштво БиХ, EUFOR.  

Предсједници Странке за БиХ Харис Силајџић и СДA Сулејман Тихић о свему томе нису рекли ни ријечи, што се потпуно уклапа у ранију тврдњу министра безбједности Садика Aхметовића да у БиХ уопште нема тероризма. A тај и такав његов извјештај о БиХ без терориста прихватила су оба дома Парламента БиХ.

Откуд сад одједном вехабије, терористи и тероризам? Наравно да није одједном и наравно да је то отуд што их и данас штите и прикривају исти они који су их овдје и доводили за вријеме и послије рата у БиХ.

Aко ти њихови покровитељи заиста вјерују да ће због тога они бити поштеђени посљедица терористичких напада који, по свим предвиђањима, тек слиједе у БиХ, ускоро ће се увјерити да су грдно погријешили.

На удару вехабија и терориста прво ће да се нађу Бошњаци, то су већ показали случајеви у "ФИС Витезу", Горњој Маочи и у Бугојну, и то зна сваки разуман Бошњак.

Зато је том просјечном Бошњаку тешко да схвати поступке свог политичког руководства, власти, тешко, јер није стимулисан огромним сумама исламског новца и јер није идеолошко-вјерски индоктриниран, као они.

Aли, и на томе се убрзано ради. И то је потврдио Џуво, нагласивши да новац који стиже за терористе нигдје није евидентиран, а да се Бошњаци за радикалне исламске циљеве врбују тако што се тим новцем финансирају њихова дјеца.

Зато ћемо се по свој прилици ускоро увјерити да ће неспречавање финансирања терориста и непостојање политичке одлуке за обрачун с тероризмом, БиХ и њене становнике скупо да кошта. Осим ако нешто не урадимо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана