Теорија завјере

Жељка Јаворац

Јасно је да велике силе имају своје политичке и економске интересе и да их остварују на све начине, дипломатске, финансијске, шпијунске... Јасно је и познато и то да елиминишу све оне који се у те интересе не уклапају или им сметају. Према томе, исмијати теорију завјере или интересе сила, могу само наивни.

Принцип “завади па владај”, тајне дипломатије и завјере, наручене хајке, па на крају и убиства у врху су одржале многе од свјетских сила, а хиљаде депеша које је објавио “Викиликс”, управо то доказују.

Како онда са сигурношћу негирати да је БиХ у овом часу покривена активностима агената служби које покушавају да придобију незадовољнике да раде за њихове интересе? Како оспорити Емилу Влајкију да није у праву, када одговорно тврди да је сценарио дестабилизације РС давно започет кроз криминализацију искључиво једног човјека Милорада Додика који је, ето као случајно, предсједник РС.

Одавно се упозорава на дјеловање међународне заједнице која покушава да кроз криминализацију и дискредитацију дестабилизује РС. Тај сценарио већ је виђен у Србији.

Исти сценарио у Републици Српској гледамо већ мјесецима. Незапослени хрватски новинар Домагој Маргетић бори се против криминала у РС прозивајући Милорада Додика, случајно предсједника РС, и криминализујући га без аргумената. Право питање је ко је за то платио Маргетића, јер незапослени новинар то сигурно не ради волонтерски и да ли је могуће да је њему више стало до Републике Српске него некоме од нас, па и Додику?

И Домагој и његов друг Дарко Трифуновић по медијима причају о пријави SIPA против Додика због градње зграде Владе, али “заборављају” да кажу да је пријава одбачена због недостатка доказа.

Зашто? Па, зато што имају један циљ - срушити Додика, а онда ће све друго бити лако јер ће реално РС бити дестабилизована уклањањем њеног предсједника.

Како онда гледати на опозицију у Републици Српској, “загрижене борце” за њене интересе, за очување њене државности и борбу против криминала, који стају раме уз раме са Дарком Трифуновићем и спремају се да говоре о организованом криминалу?

Лошу су предизборну кампању почели. За власт би требало да се боре на тлу Републике Српске, а не у Београду. Не против Додика, предсједника РС, него против његове партије, не поводећи се за Дарком Трифуновићем него нудећи боље него што је понудила странка на власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана