Тадић и Фејсбук

Ведрана Кулага
Тадић и Фејсбук

Савремена технологија и друштвене мреже, захваљујући којима су развијени нови видови комуникације на нашим просторима, све чешће показују и своју лошу страну.

Осим што се готово свакодневно руше баријере повезивања људи са читаве земаљске кугле, истовремено падају и све маске иза којих су се појединци крили прије ступања на глобалну сцену "Фејсбука", "Твитера", "Мај спејса"...

Да су нови трендови "ушли под кожу" не само омладини и заљубљеницима у нове технологије, показују и јавне личности и политичари које све чешће са својим личним профилима освићу "на мрежи". Једни то користе као начин да се повежу са истомишљеницима, приближе непоштоваоцима, уједине са симпатизерима, а други, попут потпредсједника СДС-а Огњена Тадића, за сасвим шесту ствар.

Илустрација која је дочекала све посјетиоце на његовом "Фејсбук" профилу не може изазвати другу емоцију до згражавања и гађења. Садржај којим је Тадић покушао да буде духовит не приличи никоме, а камоли јавној личности попут њега.

На Тадићевом "Фејсбук" профилу појавила се илустрација предсједника Републике Српске Милорада Додика на ноши како чита "Глас Српске".

Иако се Тадић невјешто покушао оградити од одговорности за овај незрели и крајње примитиван чин тврдећи да нема ништа с тим само неколико часова послије разговора са новинаром "Гласа Српске", кандидат за предсједника РС на прошлим изборима, уклонио је срамну илустрацију.

Умјесто да се запита којим је путем кренуо када је испод таквих порука написао "смијешне слике" Тадић је редакцију "Гласа Српске" оптужио да "патолошки доживљава ту ситуацију" и позвао нас да је сами обришемо ако нам смета. Ко патолошки мрзи могло се видјети управо на Тадићевом профилу.

Као адвокат и то угледни, каквим се сам представља, Тадић би морао знати да су кајање и извињење људски манири. Пошто их очигледно нема, осуо је паљбу по "Гласу Српске", јер нам је засметао његов примитивизам.

Штета је начињена, а у цивилизованом свијету највећи цех би платио управо Тадић који је постао оличење политичког неукуса, чему може да посвједочи више од 4.000 његових "Фејсбук" пријатеља.

Огњене, ми остајемо људи. Хвала ти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана