Суљагићеви отрови

Жељка Домазет

Да различита, назовиневладина удружења, попут "1. марта" са Емиром Суљагићем на челу могу без икаквих санкција, упозорења или било каквих реакција да трују јавност у БиХ и износе различите незапамћене увреде против Републике Српске и њених институција показале су и ове најновије.

Суљагић је без икаквог стида, очигледно охрабрен однекуда и сигуран да га нико из бјелосвјетских центара и њихових испостава у БиХ неће криво погледати, Републику Српску назвао "нацистичким Вермахтом и окупираном територијом" коју ће како тврди "ослободити".

Ријеч је о невиђено скандалозним тврдњама које се нису чуле ни у вријеме када је овом земљом харао ратни погром и ране биле најдубље.

Ћутање и одсуство било какве реакције многобројних међународних институција у БиХ и ван ње само су још један доказ да се на ове отрове даје прећутна сагласност. Стога и не чуди чињеница да се сви они који се усуде да раскринкају ову организацију која већ одавно ровари по Републици Српској и лобира ван њених граница  за различите ударе на њену одрживост, бивају по налогу Тужилаштва БиХ позивани на различита саслушања и информативне разговоре.

Ријеч је о том истом Тужилаштву у чијим се ладицама годинама чувају различити докази и предмети почињених злочина према српском народу током протеклог рата, који се више не виде од прашине која је пала по њима.

Јасно је као дан да и међународна заједница у свему овоме има двоструке аршине јер је у више наврата нашла за сходно да реагује на сваку иоле оштрију изјаву изречену од званичника РС или потез њених институција, па чак и у ситуацијама гдје је било неумјесно да се петља, јер је напросто била ријеч о унутрашњим питањима. Остали су нијеми и Валентин Инцко, и амерички амбасадор Патрик Мун и ина свита из бијелог свијета која се башкари по БиХ и прећутно аминује све Суљагићеве отрове.

Суљагић још није јавно објелоданио како то намјерава "ослободити РС". Али је сасвим сигурно не ослободи ли се БиХ од Суљагића и њему сличних  тешко да ће моћи да крене напријед и гради повјерење било какве врсте. Отровне Суљагићеве стријеле и сви они који их аминују не раде ништа друго него константно разграђују ову земљу.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана