Срећна Нова година!

Вања Штбрац
Срећна Нова година!

Зауставила се, на својој посљедњој станици, сад већ остарјела, погурена бременом, 2010. година. Њено мјесто заузима нова, млада 2011.

И крећу... нове наде, нове жеље, нова очекивања...

Баш као и сваке године, када све око нас забљесне сјај новогодишњих шљокица, када се упале шарене лампице, оките јелке и када сви некуда журе. Чини се да нас, као никада током преостала 364 дана, понесе еуфорија.

Рећи ће неки, "нема више еуфорије, прошла су та времена, сада су наступили само проблеми"... па ће додати "статистике кажу да су људи најдепресивнији, најтужнији током празника"...

Aли, ми немојмо бити попут тих "неких", заобиђимо статистике и постанимо дио празничног таласа. Дозволимо му да нас носи, нека нам донесе само срећу, радост и весеље.

И баш нико од нас не зна шта нам тај талас носи, нити гдје нас води, али у томе ваљда и јесте драж живота.

Хајде да у овим тренуцима, у овим празничним данима уживамо као некада. Као онда када смо били дјеца и радовали се том децембру "када се украшава јелка".

Вратимо се у оно вријеме када смо вјеровали да Дјед Мраз постоји, па чак и онда када смо већ постали свјесни да поклоне испод јелке стављају наши родитељи, баке, деке, тече, стрике, ујине...

Хајде да не мислимо да проблеме, на свјетску економску кризу, на мале плате и тежак живот. Па, тиме смо окружени током цијеле године, дајмо себи одушка макар на дан или само на час, да поново постанемо дјеца!

Јер, у сваком од нас негдје, дубоко скривено, још увијек постоји оно безбрижно дијете. Дозволимо му да се пробуди.

Направимо, баш као некада, списак свега онога што бисмо вољели да постигнемо у сљедећој години и навика којих бисмо вољели да се ријешимо. Није важно ако се жеље не остваре. Важно је да знамо да желимо, да се трудимо и очекујемо.

Ставимо куглицу на јелку, упалимо лампице и зажелимо себи и својим најмилијима много смијеха и више оптимизма.

У новој, 2011. желимо свима много здравља, среће и весеља.

Наздравимо лаганом поласку 2011, пожелимо јој миран пут, са што мање препрека и уживајмо.

Живјели!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана