Сребреница

Маријана Миљић Бјеловук

Иако смо до сада милион пута видјели да се Бошњаци свим силама труде да Сребреницу “очисте” од Срба, одиграли су још једну епизоду како би нам показали да не одустају од својих планова и даљих настојања.

Ту епизоду овај пут одиграо је министар расељених лица и избјеглица ФБиХ Aдил Османовић, који се приликом посјете Сребреници састао само са бошњачким представницима власти у овој општини. Срби су, као и обично, игнорисани. 

О чему је разговарао Османовић са начелником општине Сребреница Ћамилом Дураковићем и потпредсједником Скупштине општине Хамдијом Фејзићем, можемо само да нагађамо, али и да будемо сигурни да ријечи о помоћи Србима у овој општини није било, као ни милион пута до сада.

Свједоци смо честих посјета бошњачких функционера из Сарајева Сребреници без присуства Срба, што је само доказ како бошњачки представници власти виде Сребреницу и њену будућност.

Срби у овој општини живе на самом рубу пропасти, јер се на састанцима бошњачких представника власти из Сарајева само са Бошњацима у Сребреници разговара о запослењу сународника и њиховој бољој позицији, као и учвршћењу престола у овој општини.

Бошњачки представници власти из Сарајева оваквим потезима довели су у питање мултиетнички развој Сребренице, јер Срби, који немају никакву помоћ, присиљени су да напуштају ову општину и крену у потрагу за кором хљеба и бољим сутра.

Међутим, проблеме Срба не дијеле Бошњаци у Сребреници јер само они су ти који куће обнављају, само се њима помаже и само они могу добити посао без икаквих проблема у вријеме највеће економске кризе.

Очигледно је да се у Сребреници све може када су Бошњаци у питању, јер се на тај начин из ове општине прогони и оно мало Срба што је остало.

Aдил Османовић, који је уједно и потпредсједник СДA, још једном је показао да ова странка не одустаје од газдовања у овој општини, јер кормило држе већ дуги низ година.

Да је потез Османовића одиграо неки од министара из Српске, дигла би се и “кука и мотика”, сви би чули, а овако, посјета може проћи и незапажено.

Крајње је вријеме да се оваквим потезима бошњачких представника власти стане у крај, јер и Срби су народ који живи у Сребреници.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана