Србима је доста понижења

Милан Таборин

Немам ријечи којом бих почео и објаснио како се осјећам када видим реакцију, знање и понашање двојице представника Срба - политичара Крсмановића и професора међународног права Мировића у једној телевизијској емисији коју сам недавно погледао.

У тој емисији их је потпредсједник РС Салкић глатко вријеђао, понижавао и исмијавао, оправдавајући ревизију пресуде донесене на основу тужбе БиХ против Србије као нешто нормално и природно. Поред тога, оптужи само Србе за све злочине у БиХ и бившој СФРЈ, а муслимани су по његовом мишљењу невини. Назива генерала Младића ратним злочинцем иако је то частан човјек и херој српског народа кога никада нико није смио да изручи и преда Хагу и западном суду који је формиран само да суди Србима. Салкић је хвалио Изетбеговића, а наша два представника или појма ни о чему немају или не смију ништа да кажу. Изетбеговић перманентно ровари и изазива, успио је већину компетенција РС по Дејтону да укине, организовао убиство премијера Србије Вучића у Сребреници и овај га послије седам дана гости у Београду. Људи, шта ми то радимо?

Цијело вријеме се само говори о Сребреници, а Сребреница је највећа манипулација и лаж. Зашто српски политичари не желе да знају шта се заправо десило у Сребреници, нека прочитају књигу "Масакр у Сребреници" англосаксонских аутора (не пишу ту Срби) који су изнијели податак да је страдало највише 1.200 муслимана и то послије почињених злочина над српским становништвом. Клинтон је измислио и одредио унапријед цифру од 8.000 страдалих муслимана. Зашто се не каже да је Сребреница била заштићена зона УН у којој није смјело бити војске и зашто се не говори о сталним лажима и подметачинама муслимана и силним инсценираним убиствима која су подметнута Србима. Зашто се не расвијетли злочин у Тузли, а посебно у Добровољачкој кога је водио Србин, пуковник Јово Дивјак.

Ако је један човјек, било муслиман или Србин, убијен ван борбе и оружаног сукоба, то је злочин и мора свако да буде процесуиран и да одговара. Али није тако, сви муслимани који су починили страшне злочине над српским народом су пуштени из Хага и пљују по свему што је српско, а да буде још већа несрећа, наши политички представници се њима стално извињавају, и то у поменутој емисији учинише и Крсмановић и Мировић.

Кажу да никада није касно и зашто српска страна једном цијелом свијету не представи велику лаж и превару у вези са Сребреницом и да истакне да су далеко већи злочини почињени над Србима. Само у Сарајеву је страдало више од 6.000 Срба и то највише интелектуалаца. По цијелој БиХ су убијани Срби: старци, жене и дјеца, гробови и туга на све стране, а ми смо своје српске браниоце и хероје изручили са одушевљењем Хагу. Мировић не зна да објасни да је у БиХ био класичан грађански рат кога су прегласавањем у Скупштини БиХ изазвали муслимани и Хрвати.

Наша српска политика је потпуно погрешна, дипломатија слабо ради, а на јавним наступима и у сучељавању наши представници су, уз изузетке, праве незналице. Од празних прича нема ништа, српски народ у БиХ је голорук и преварен како су српски политичари дозволили да надлежности које је РС добила у Дејтону полако, али сигурно буду укинуте. Своје људе у Хагу смо издали предајом и прихватамо лажи које нам свакодневно сервирају муслимани, Хрвати, Албанци и међународна заједница. За све су криви српски политичари и посебно неспособна српска дипломатија, јер је свој народ довела скоро у безизлазни положај и српско национално питање остаје неријешено. Српској наивности нема краја, а у нашим редовима легално раде разне непријатељске невладине организације, финансиране из иностранства и од разних обавјештајних служби, а посебно су у разбијању и уништењу свега што је српско активни многи српски псеудоинтелектуалци распоређени у свим друштвеним порама и институцијама.

Шта се то дешава нашем народу? Да ли ико зна одговор? Постоји одговор! Постоји рјешење! Српски народе, уједини се, узми власт у своје руке, отјерај неспособне и издајничке политичаре и псеудоинтелектуалце. Ми то можемо, ми то знамо, доста је понижења. Исправимо једном заувијек грешке из 1918, 1941. и 1991. године, доста је било спасавања оних који су нам увијек окренули леђа, напали нас и мучки нас издали, окренимо се сопственом народу и потражимо и пружимо руку истинским пријатељима.

мр Милан Таборин, пензионисани официр

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана