Срамота!

Сандра Милетић
Срамота!

Предсједник Иницијативног одбора НВО Српски четнички покрет РС и самозвани четнички војвода Синиша Вучинић упутио је "Гласу Српске" писма у којима, између осталог, наводи да захваљујући њему први српски демократски премијер Зоран Ђинђић више није жив.

И ту није крај војводиног јунаштва. Даље пише да ће се потрудити да живи не буду ни новинар Милош Васић и предсједник СДУ професор Жарко Кораћ, који су изнијели своје мишљење о његовом лику и дјелу.

Као додатну потврду да ће тако и бити послао је Вучинић у редакцију "Гласа" јуче телеграм у којем је навео искрене изразе саучешћа поводом смрти колеге Милоша Васића!

Иде Вучинићев безобразлук још даље, па у писму слиједи низ примитивних увреда на рачун новинарке "Гласа Српске" Јелене Милановић, која је у свом тексту о њему написала факта.

A она гласе да је Вучинић током своје политичке каријере у Србији мијењао опције као чарапе, па је брзо и са лакоћом прелазио путеве од ултрадесничара до крајње љевице.

Aли није то у свом допису (који је назвао демантијем) Вучинић негирао. Није негирао ни да га је полиција Србије хапсила због изнуде, није негирао ниједан податак, него је вријеђао и пријетио убиствима.

Оно што је најпоразније у свему томе јесте да новинари "Гласа" јуче нису успјели да добију изјаву или да ступе у контакт са било којим релевантним полицијским функционером у РС. Неки су на одмору, а неки не разговарају са новинарима мобилним телефонима. Исто је са њиховим портпаролима, неки не знају ништа, а неки се не јављају.

Можда је то знао и Вучинић када је одлучио да своју (назови) каријеру настави у Српској, јер у Србији има озбиљних проблема. Тамо новинаре и медије има ко да штити.

Овим је Вучинић само потврдио оно што је Васић рекао о њему, иако је када је промовисао свој ангажман у РС рекао да ће "промовисати искључиво основне и највеће цивилизацијске идеје и достигнућа, а то су свакако слобода, правда и национално освешћење".

Aко у те вриједности спадају пријетње смрћу, признање убиства премијера једне државе, највулгарније вријеђање новинара, онда је тешко предвидјети шта све може да се деси док је полиција на вишегодишњем одмору и није је брига.

Сигурно је да је Вучинић брука српског народа и да његово лудирање и активности по РС никоме неће добра донијети. Напротив. Српској такви случајеви најмање требају.

На надлежнима, када се пробуде, остаје да провјере откуд лик као што је Синиша Вучинић уопште овдје и ко му је дао право да ради то што ради, да пријети, признаје убиства, шаље телеграме редакцији једног од најчитанијих медија у Српској и никоме ништа. Или све то, па и пријетња убиством, није кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана