Схема

Горан Маунага
Схема

"Свјетска банка финансира скривање Ратка Младића".

Збиља је изненађујуће зашто овако није насловљен памфлет објављен у четвртак у коме је текстуално и графички представљена наводна "српска схема" креирана у Канцеларији високог представника.

Изненађујуће је јер се у том тексту тврди да Инвестиционо-развојна банка РС "финансира параобавјештајне службе и криминалне послове у РС те скривање ратног злочинца Младића", иако је баш та банка добила средства од Свјетске банке. A те кредите чак није добила ни Развојна банка Федерације БиХ.

Само тај податак довољно снажно илуструје површност, нелогичност и приземно, сеоско-удбашко "увезивање" појединаца у наивно смишљену, монтирану листу "криминалних и параобавјештајних структура у РС". У свему, фрапантно је сазнање да се OHR налази на том нивоу. Збиља смо до сада мислили да је много виши.

Поред осталих изнесених небулоза, погрешних података и лажи у схеми, сама та чињеница о ИРБ довољан је разлог сваком разумном човјеку за аутоматско одбацивање наведених текстова и листе као нечега што нема баш никакве везе са истином.

Исту ову смијешно-жалосну схему (смијешна јер је посвађана са логиком и чињеницама, а жалосна јер је креирана у OHR-у и јер су на њу насјели, или јој допринијели, највиши представници међународне заједнице) њени креатори дали су прије три мјесеца уредништву емисије ФТВ-а "60 минута".

Тачно по њој је вајни новинар-рекеташ мјесецима "тукао" по онима који су уцртани у ту схему.

У прилозима изнесене су монструозне лажи на рачун појединаца, којима није дата прилика да одговоре. Пошто су аутори прилога радили по инструкцијама централе у којој је настала схема, били су заштићени чак и од судског гоњења или не дај боже казне РAК-а.  

И све је било у реду потаман док недавно није објављена и схема криминализованих Бошњака. Тек тада је настао прави и велики проблем коме се рјешења не назиру. Све док су Срби, по слободном избору чланова "аналитичког тима" и приучених а острашћених доушника служили за одстрел, тог проблема није било. Овако, његовог рјешења нема све док не буде затворен OHR, одавно инструментализован за туђе потребе и свиђање рачуна, чиме се толико очигледно смишљено дестабилизује БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана