Сеферове пријетње

Жељка Домазет

Да будалаштинама у БиХ нема краја, потврђује и недавна изјава пензионисаног генерала и предсједника Босанске патриотске странке Сефера Халиловића, који је не трепнувши запријетио предсједнику РС Милораду Додику.

Таман када смо на трен помислили да се ова још дубоко рањена земља поздравила са звецкањем оружја, Халиловић који, изгледа, једине адуте за свако мишљење има у потезању обарача, наново пријети тим истим оружјем које је, управо зато што се нашло у погрешним рукама људи попут Халиловића, уназадило ове просторе, ојадило силне породице и нанијело ране многима који се још задуго од тога опоравити неће.

Занимљиво у свему томе је и то што се нико од међународних званичника ни моћника није ни осврнуо на ове Халиловићеве пријетње.

Због Халиловића и њему сличних, који у свакој прилици када немају никакве аргументе за изјаве и позиве на договор из Републике Српске запријете оружјем које, како се чини, још посједују и самим тим представљају опасност за мир и стабилност ове земље.

Умјесто да се такви санкционишу и упозоре, рецимо од високог представника, који је ту да прати да ли има опасности за стабилност БиХ, преко њихових пријетњи се олако прелази.

Управо због Сефера Халиловића и њему сличних ова ровита земља морала би да се демилитаризује, како више ни Сефер ни ини ратници који би и даље туђу дјецу гурали да гину, не би били у прилици да оружје добију ни као ратни трофеј.

Овакви ратнохушкачки ликови би, у сваком случају, морали да буду предмет детаљне анализе безбједносних структура ове земље јер ако Сефер већ пријети, онда засигурно има шта да каже и о томе на кога то у будућем рату рачуна и какву то БиХ има намјеру да прави.

Ако се сви они који мисле живјети у овој земљи не ограде од Сефера и њему сличних, онда је сигурно да ће управо они бити главни кривци што се ова земља расцијепала по шавовима који је још колико-толико држе у цјелини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана